Isteria tancurilor cuprinde Rusia: O companie din Urali oferă 73.000 de dolari pentru primul Abrams sau Leopard eliminat

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Tancuri Abrams / US Army
Foto: Tancuri Abrams / US Army

Rusia începe campania ”distruge un tanc” și promite 72 de mii de dolari soldaților care vor scoate din uz primul tanc occidental.

Statele Unite, Germania și alte câteva țări europene se aliniază pentru a trimite la Kiev zeci de tancuri de luptă în următoarele câteva luni pentru a ajuta la creșterea capacității militare a Ucrainei, pe măsură ce războiul se apropie de 12 luni.

Vestea că tancurile occidentale vor ajunge pe frontul din Ucraina a creat o adevărată isterie în rândul propagandei de la Kremlin.

 

O companie rusă a declarat că va oferi 72.000 de dolari în numerar soldaților care distrug sau capturează primul tanc Abrams sau Leopard

 

S-a ajuns până acolo încât o companie rusă a declarat că va oferi 72.000 de dolari în numerar soldaților care distrug sau capturează primul tanc și 7.200 de dolari pentru toate atacurile ulterioare.

Decizia a fost criticată de Kremlin ca fiind o escaladare periculoasă, iar purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov, a spus că tancurile vor „arde ” pe linia frontului.

Acum, o companie rusă - Fores, o firmă din Urali care produce elemente de susținere pentru industria energetică - oferă plăți în numerar militarilor ruși care „capturează sau distrug” tancurile Leopard 2 de fabricație germană sau Abrams fabricate în SUA.

Compania a declarat că va plăti cinci milioane de ruble primului soldat rus care va distruge unul dintre tancuri și 500.000 de ruble (7.200 de dolari) pentru toate atacurile ulterioare.

Fores copiază linia oficială de la Kremlin și spune că NATO injectează Ucraina cu o cantitate „nelimitată” de arme și escaladează conflictul. De asemenea, a mai spus că va plăti o recompensă de 15 milioane de ruble (215.000 de dolari) pentru avioanele de luptă fabricate din Occident, dacă acestea vor fi livrate vreodată în Ucraina.

De la începutul conflictului, ministerul rus al apărării a susținut că a distrus sute de piese de armament occidental.

Kievul a respins anterior aceste declarații, subliniind, de exemplu, că Rusia a susținut că a distrus mai multe lansare de rachete HIMARS fabricate în SUA decât au fost livrate vreodată țării.

Citește și: Leopard 2 germane sau Abrams americane? Avantajele și dezavantajele celor două tancuri. O decizie pe care va trebui să o ia și România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel