Israelul îşi comemorează soldaţii căzuţi la datorie, de Ziua Memoriei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Activitatea din Israel s-a oprit miercuri timp de două minute, în sunetul sirenelor, cu ocazia Zilei Memoriei pentru soldaţii căzuţi la datorie şi victimele terorismului, relatează DPA.

Sirenele au pornit la ora locală 11:00 (08:00 GMT), pietonii s-au oprit din mers, la fel şi maşinile, iar şoferii şi pasagerii au coborât pentru a sta în poziţie de drepţi.

Mulţi israelieni îi comemorează pe cei căzuţi la datorie prin vizite la cimitirele militare din întreaga ţară, unde au loc ceremonii speciale.

Conform Ministerului Apărării, un număr total de 23.741 de persoane au fost ucise în acte ostile începând din 1860, când evreii au început să locuiască în afara zidurilor Oraşului Vechi din Ierusalim.

În acest bilanţ sunt incluşi soldaţi ucişi în războaie - de la luptele care au avut loc înainte şi în timp ce Israelul şi-a declarat statalitatea în 1948 şi până la războiul din Gaza din 2014 -, dar şi persoane ucise în atacuri militante în ultimii ani.

Ziua Memoriei, care se ţine, conform tradiţiei evreieşti, de la apusul soarelui şi până la apusul soarelui a doua zi şi este marcată în calendarul ebraic, urmează să se încheie miercuri noapte, când vor începe ceremoniile pentru Ziua Independenţei, sărbătorită de 71 de ani.

Israelul marchează în mod tradiţional Ziua Independenţei la o săptămână după Ziua Memoriei Holocaustului - pentru a simboliza renaşterea din cenuşă după încercarea de genocid nazist împotriva evreilor din Europa, notează dpa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel