Israelul se pregătește de un război de durată. Update / Rusia acuză Israelul că a „violat” suveranitatea Siriei

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Razboi Israel / Foto: Reuters
Razboi Israel / Foto: Reuters

Atacul surpriză lansat sâmbăta trecută de gruparea islamistă Hamas din Gaza asupra Israelului a dat startul unui război care continuă să fie marcat de schimburi de focuri intense între cele două părţi, iar comunitatea internaţională şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la morţile civile şi la extinderea conflictului în regiune.

Miercuri, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, preşedintele Likud (Mişcarea Naţional-Liberală, de centru dreapta) şi rivalul său din opoziţie, Benny Gantz, liderul alianţei Albastru-Alb (centru) au anunţat că au convenit să creeze un guvern de urgenţă şi un cabinet de război pe durata conflictului. În discursul său, premierul israelian a exprimat pentru prima dată clar intenţia Israelului de a "distruge" Hamas.

De asemenea, Ministerul de Interne israelian a anunţat amânarea pe termen nedefinit a alegerilor municipale prevăzute să se desfăşoare pe 31 octombrie, din cauza războiului.

Ministerul palestinian al Sănătăţii Publice a raportat joi că 51 de persoane au fost ucise în ultima oră după ce Forţele de Apărare ale Israelului (FDI, armata) au bombardat Gaza. Atacurile s-au soldat, de asemenea, cu 281 de răniţi în zona palestiniană aflată sub controlul Hamas.

Rusia declară că loviturile aeriene ale Israelului asupra Siriei violează dreptul internaţional  Loviturile aeriene ale Israelului joi asupra Siriei i-au violat suveranitatea şi dreptul internaţional, a declarat Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Reuters

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel