Israelul refuză din nou să furnizeze Ucrainei sistemul antirachetă Iron Dome

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Cooperarea strategică cu Rusia în Siria reprezintă principalul motiv pentru care Israelul refuză din nou să livreze Ucrainei sistemul de apărare antirachetă "Iron Dome".

Israelul și-a reînnoit refuzul de a vinde Ucrainei sistemul antirachetă Iron Dome, pentru a nu fi pus într-o confruntare cu Rusia.

Cotidianul american Washington Post, citând responsabili israelieni, susține că decizia Israelului de a nu livra "Iron Dome" Ucrainei a fost motivată de ideea că Tel Avivul nu ar putea înarma Kievul direct din motive legate de cooperarea strategică cu Rusia în Siria.

În Siria, președintele rus, Vladimir Putin, permite în mare măsură avioanelor de război israeliene să atace grupurile armate susținute de Iran, pe care Israelul le acuză că au transferat arme aliaților din Siria și Liban.

Guvernul israelian consideră că administrația președintelui SUA, Joe Biden, și liderii Congresului înțeleg necesitatea ca Israelul să acționeze cu prudență atunci când vine vorba de aprovizionarea cu arme.

"Iron Dome" este un sistem tactic de apărare antirachetă conceput pentru a proteja împotriva rachetelor tactice nedirijate cu o rază de acțiune de la 4 la 70 km.

Sistemul de apărare antirachetă Iron Dome a fost dezvoltat în cooperare de către Israel și Departamentul de Apărare al SUA, iar acordul nu permite vânzarea acestei tehnologii către o terță parte fără acordul ambelor părți.

Anterior, Kievul a acuzat Tel Avivul că nu a răspuns la sancțiunile impuse de Occident Rusiei din cauza intervenției sale militare în Ucraina.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel