Israelul lovește o bază aeriană din Siria folosită de Iran și Rusia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 13 noiembrie, rachetele israeliene au lovit marea bază aeriană Shayrat din provincia siriană Homs. Se știe despre moartea a doi militari, alți trei au fost răniți, scrie Reuters, care citează agenția siriană de presă SANA. 

Baza aeriană din Shayrat a fost folosită recent de forţele aeriene iraniene, dar baza este folosită și de armata rusă staționată în Siria. 

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra, care citează surse locale din Siria, a indicat că s-au auzit explozii puternice după ce patru rachete au fost lansate spre Baza Aeriană Shayrat din provincia Homs.

Sursele au adăugat că israelienii au vizat pista de aterizare. O sursă militară a explicat că în ultimii trei ani, forțele ruse au extins semnificativ pista de aterizare și instalațiile subterane din Shayrat, inclusiv hangare pentru avioane. 

Au fost vizate, de asemenea, poziţii ale miliţiilor pro-iraniene şi un convoi care transporta combustibil pentru Hezbollah în Liban, arată Reuters.

De foarte multe ori Iranul a încercat să se folosească de convoaie civile pentru a transporta arme via Siria în Liban. Guvernul de la Damasc a cerut Teheranului să oprească livrările de arme, deoarece aviaţia israeliană a lovit majoritatea centrelor militare din Siria care lucrează pentru fabricarea de rachete de precizie.

Presa de stat de la Damasc a relatat că apărarea antiaeriană a răspuns la atacurile cu rachete atribuite aviaţiei israeliene. O sursă militară siriană a declarat pentru SANA că doi soldaţi au fost ucişi şi alţi trei răniţi în atacul asupra Bazei Aeriene Shayrat, scrie și Rador.

Surse de informații au mai remarcat că Israelul a intensificat atacurile asupra aeroporturilor și bazelor aeriene siriene în ultimele luni pentru a perturba utilizarea de către Iran a liniilor aeriene pentru a livra arme aliaților din Siria și Liban. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel