Israelul lansează o operaţiune de testare genetică a echipajelor forţelor aeriene

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forţele Aeriene Israeliene (IAF) au lansat o operaţiune de efectuare a testelor genetice COVID-19 pentru toate echipajele, a relatat marţi cotidianul în limba ebraică Yedioth Ahronoth, citat de agenţia Xinhua.

Acesta este un test genetic unic efectuat de cercetători de la Institutul de Ştiinţe Weizmann (WIS), situat în oraşul Rehovot din centrul Israelului. Testul realizează secvenţierea genetică completă şi detectează substanţa virusului într-o probă prelevată cu un tampon din tractul respirator superior, transmite Agerpres.

Probele prelevate de la echipajele forţelor aeriene, precum şi de la personalul tehnic al IAF, sunt transferate la un laborator WIS, unde sunt decodate pe scară largă. Deşi procesul de decodare durează 36 de ore, acesta dă rezultate unui grup mare de subiecţi simultan, ceea ce permite să se excludă sau să se confirme infecţia în grupuri omogene mari.

Finalizarea testelor va permite IAF să modifice metoda "capsulei" utilizată în prezent. Prin această metodă, echipajele din toate schimburile IAF sunt izolate unele de altele şi nu se întâlnesc deloc, astfel încât în caz de infecţie într-o tură, cealaltă poate continua să opereze fără întrerupere.

Un înalt ofiţer IAF a declarat ziarului: "Această operaţiune de testare ne va oferi un instantaneu bun al celor infectaţi şi ne va permite să eliberăm grupuri mari, neinfectate, de restricţiile pe care le-am impus".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel