Israelul face investiţii majore în sistemele de apărare antirachetă

S.I. Catalin |
Data publicării:
missile defense system that Israel
missile defense system that Israel

Primul ministru israelian Netanyahu a prezintă un nou plan de apărare antirachetă în valoare de 8,1 miliarde de dolari.

Cabinetul israelian a examinat,miercuri, noul plan de apărare antirachetă care va aloca suplimentar aproximativ 8,1 miliarde de dolari pentru bugetul apărării din Israel în următorii zece ani.

Majoritatea fondurilor vor fi investite în extinderea arsenalului de rachete militare israeliene și a sistemelor de apărare balistică, a declarat cotidianul israelian Yedioth Ahronoth, citat de Defense World.

Planul este condus de premierul israelian Benjamin Netanyahu și de ministrul de finanțe al țării, Moshe Kahlon.

În timp ce planul abordează toate operațiunile Israelului de securitate internă, Yedioth Ahronoth citat de cotidianul israelian Yedioth Ahronoth, a spus că obiectivul său principal al acestui nou plan este de a proteja Israelul împotriva amenințărilor balistice.

În iulie, Yedioth Ahronoth a prezentat planul pe măsură ce acesta se contura, spunând că acest nou plan al extinderii arsenalului de rachete balistice este rezultatul mai multor înțelegeri şi are ca scop protejarea Israelului, în cazul în care ţara va fi implicată într-un conflict la scară largă.

Potrivit unui raport din aprilie al Serviciului de Cercetare al Congresului, un structură de cercetare a politicilor publice subordonată Congresului Statelor Unite. Statele Unite au convenit să ofere 38 miliarde USD ajutor militar Israelului între 2019-2028.

Un memorandum de înțelegere, semnat în 2016, a înlocuit un acord vechi de 10 ani în valoare de 30 de miliarde de dolari, care se încheie anul acesta. Noul raport precizează că administrația Trump a cerut ca din suma de 38 miliarde de dolari, 3.3 miliarde dolari să fie acordaţi Israelului în 2019, dintre care 500 milioane pentru sisteme de apărare antirachetă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel