Israelul dezvoltă noi arme și capabilități pentru F-35: Raza de luptă, mărită la 1.500 km pentru ca în caz de nevoie F-35 să ajungă în Iran

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Cotidianul The Jerusalem Post a relata pe 08.06.2022 că, pe fondul dezvoltării continue a capabilităților nucleare iraniene, Forțele Aeriene Israeliene, singurele care dețin avioane americane F-35 în regiunea Orientului Mijlociu, au efectuat o serie de optimizări ale acestora.

Potrivit cotidianului, modificările efectuat epermit aeronavei să zboare din Israel în Iran fără a fi nevoie de realimentare în aer, în condițiile în care distanța de la Tel Aviv la Teheran este de peste 1.500 km, iar raza de luptă a unui F-35 nemodificat, cu utilizarea rezervoarelor interne, este de puțin sub 1.100 km.    

Sursa israeliană a susținut, de asemenea, că Forțele Aeriene Israeliene au integrat recent o nouă bombă de o tonă în arsenalul de arme folosit de F-35, care poate fi transportată în compartimentul interior de arme al aeronavei fără a pune în pericol capacitatea stealth (amprenta radar redusă) a acesteia

Bomba, care a fost fabricată de Rafael Advanced Armed Systems, este protejată împotriva bruiajului și a sistemelor de război electronic. Aceasta a fost folosită recent într-o serie de teste ale Forțelor Aeriene Israeliene, iar rezultatele au fost prezentate ministrului israelian al Apărării Benny Gantz.

Forțele Aeriene Israeliene au executat în ultima lună patru exerciții la scară largă care au simulat atacuri împotriva Iranului.

Primul exercițiu a simulat confruntarea cu sistemele radar și de detectare ale Iranului, cum ar fi cele care îi protejează instalațiile nucleare, iar cel de-al doilea a simulat zboruri de luptă la distanță lungă.

Celelalte exerciții au inclus măsuri defensive pentru apărarea împotriva armelor cibernetice și de război electronic, sisteme pe care Iranul le-ar putea utiliza pentru a submina o operație militară israeliană.

Israelul a avertizat în mod repetat că nu va permite Iranului să dobândească arme nucleare, chiar dacă acest lucru necesită utilizarea forței militare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel