Israelul dezminte încheierea unui armistiţiu

Sebastian Florea / 30 mai 2018 / 10:15

Israelul dezminte încheierea unui armistiţiu cu grupările armate palestiniene din Fâşia Gaza.

Ministrul israelian responsabil pentru serviciile de informaţii, Yisrael Katz, a dezminţit miercuri încheierea unui armistiţiu anunţat în Fâşia Gaza de grupările armate palestiniene, menit să pună capăt celei mai grave confruntări între statul israelian şi acestea din urmă după războiul din 2014.

"Israelul nu doreşte ca situaţia să se deterioreze, însă cel care a început cu violenţa este cel ce trebuie să-i pună capăt. Israelul va face să plătească (mişcarea) Hamas pentru toate tirurile lansate împotriva Israelului", a declarat Katz într-un interviu pentru Radioul public.

Cu puţin timp înainte de anunţul ministrului israelian, un responsabil al Hamas în Fâşia Gaza a susţinut că un armistiţiu a fost încheiat cu Israelul.

"Un anumit număr de mediatori au intervenit în ultimele ore şi un acord a fost încheiat pentru reinstalarea armistiţiului în Gaza", a anunţat într-un comunicat Khalil al-Hayya, adjunct al liderului Hamas în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a anunţat miercuri că a lovit în cursul nopţii încă 25 de obiective militare ale Hamas din fâşia Gaza. Raidurile aeriene au fost lansate după tiruri de rachete şi mortiere ale militanţilor palestinieni asupra teritoriului Israelului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy