Israelul continuă operaţiunile militare împotriva Hamas. Avioane şi tancuri au vizat pozițiile Hamas în Gaza

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata Israelului, sursă foto: Israel Defense Forces
Armata Israelului, sursă foto: Israel Defense Forces

Armata israeliană a anunţat noi bombardamente împotriva poziţiilor Hamas în Fâşia Gaza, ca represalii pentru lansarea de baloane explozive şi incendiare din enclava palestiniană spre teritoriul israelian, informează France Presse.

"Avioane de vânătoare şi tancuri au vizat poziţii militare ale Hamas în sudul Fâşiei Gaza" inclusiv "infrastructură subterană", a anunţat armata israeliană într-un scurt comunicat, adăugând că a acţionat ca "răspuns" la continuarea lansării de baloane explozive şi incendiare.

Israelul bombardează Gaza aproape zilnic din 6 august, după tiruri de rachete şi lansarea de baloane incendiare de pe teritoriul palestinian peste graniţă, ceea ce a provocat zeci de incendii la culturi agricole în Israel.

În ciuda unui armistiţiu anul trecut favorizat de ONU, Egipt şi Qatar, Hamas şi Israelul, care au purtat deja trei războaie (2008, 2012, 2014), se confruntă sporadic cu tiruri de rachete sau lansare de baloanele incendiare din Gaza şi lovituri ale armatei israeliene, amintește Agerpres.

Potrivit analiştilor palestinieni, tirurile din Gaza au ca scop să facă presiune asupra Israelului pentru a autoriza intrarea în enclavă a ajutorului financiar lunar din Qatar, prevăzut în acordul de armistiţiu.

Noile ostilităţi intervin înaintea vizitei secretarului de stat american Mike Pompeo luni la Ierusalim, în cadrul unui turneu de cinci zile în Orientul Mijlociu axat pe acordul de normalizare dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite, faţă de care palestinienii se opun.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel