Israelul confirmă armistițiul cu Jihadul Islamic în Gaza și mulțumește Egiptului pentru implicare

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

Israelul a confirmat duminică intrarea în vigoare a unui armistiţiu cu gruparea palestiniană Jihadul Islamic la ora locală 23:30 (20:30 GMT), în a treia zi a ostilităţilor soldate cu zeci de morţi în Fâşia Gaza, transmite Agerpres, care citează AFP.

Biroul premierului Yair Lapid a declarat că "poate confirma că încetarea focului va intra în vigoare în această seară, la 23:30"."Dacă încetarea focului este încălcată, statul Israel îşi rezervă dreptul de a răspunde ferm", a adăugat prim-ministrul israelian într-un comunicat în care mulţumeşte Egiptului pentru eforturile de a media criza.

Anterior, un oficial al serviciului egiptean de securitate declarase, sub protecţia anonimatului, că "Egiptul face apel la toate părţile pentru o încetare a focului începând de duminică, ora 23:30, ora locală" în Fâşia Gaza, între Israel şi gruparea armată palestiniană Jihadul Islamic.

Imediat după, Jihadul Islamic a informat, într-un comunicat, că va "înceta ostilităţile" din acel moment, în conformitate cu apelul egiptean, dar "a subliniat dreptul său de a răspunde oricărei (noi) agresiuni" israeliene. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel