Israelul blochează sistemele de apărare aeriană ale Siriei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În ultimele 24 de ore, activitatea sistemelor radar și de apărare aeriană din Siria a fost puternic perturbată, informează publicaţia Uawire.org.

Din primele informaţii, se crede că activitatea sistemelor a fost perturbară de către sisteme de război electronic instalate pe avioanele israeliene. În ultimele câteva zile, mai multe avioane israeliene au putut fi observate în apropierea granițelor siriene.

Avioanele de război israeliene au perturbat sistemele de apărare aeriană siriene în regiunea de sud a Siriei


Până la această oră, Ministerul sirian al Apărării nu a prezentat niciun comentariu oficial pe această temă, dar nu este prima dată când avioanele israeliene încearcă să blocheze activitatea sistemelor de apărare aeriană siriene în pregătirea, relatează publicaţia rusă Avia.pro.

Potrivit Avia.pro, sistemele de apărare anti-rachetă S-300, care sunt dislocate în Siria, abia pot acoperi spaţiul aerian al Damascului. Israelul a profitat constant de această slăbiciune pentru a efectua atacuri împotriva țintelor din Siria.

În prezent, există numeroase discuţii în contradictoriu între Israel și Rusia cu privire la fezabilitatea atacurilor aeriene asupra obiectivelor din Siria și Irak. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a încercat să-l convingă pe omologul sau rus Vladimir Putin să împiedice desfăşurarea operațiunilor militare ale Israelului în Siria, dar Putin insistă că Rusia nu va lăsa Israelul să efectueze atacuri aeriene asupra Forțelor Armate Siriene, deoarece Kremlinul continuă să sprijine regimul lui Bashar al-Assad.

Armata siriană  a primit, din partea Moscovei, permisiunea de a folosi sistemele sale de apărare aeriană făcute în Rusia împotriva Israelului, cu condiția ca Siria să-și asume responsabilitatea şi să suporte eventualele consecinţele pe care le va aduce utilizarea sistemelor antirachetă împotriva aviaţiei israeliene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel