Israelul amenință că va bombarda aeroportul din Beirut, poarta de intrare pentru armele trimise de Iran către Hezbollah

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Israelul a amenințat că va executa atacuri aeriene asupra aeroportului din Beirut, sub pretextul dejucării tentativelor de introducere ilegală de arme, ceea ce Libanul a negat.

Cotidianul "Times of Israel" a relatat că Iranul încearcă să folosească un nou coridor de contrabandă prin Beirut, după eșecul coridorului Damasc, precizând că "Tel Aviv-ul investighează încercarea Teheranului de a introduce arme prin zboruri civile prin aeroportul din capitala Libanului".

Suspectată în acest sens este compania aeriană "Meraj", care a început pe 14 noiembrie să opereze zboruri directe între Teheran și Beirut.

De asemenea, într-un material difuzat de canalul ebraic "12" s-a precizat că Tel Aviv-ul investighează încercarea Iranului de a stabili un coridor pentru introducerea ilegală de arme și echipamente sensibile către Hezbollah prin zboruri civile către Beirut, subliniind că exploatarea aeroportului în acest scop ar dăuna economiei libaneze.

Autoritățile libaneze au negat implicarea companiei aeriene iraniene "Meraj" în transferuri de arme către Hezbollah-ului libanez. Ministrul de Interne libanez, Bassam Mawlawi, a declarat: "Serviciul de securitate aeroportuar este la curent cu tot ceea ce intră și iese din Liban".

Ca răspuns la acuzațiile de transfer de arme prin aviația civilă, Mawlawi a afirmat: "Suntem dornici să punem în aplicare legile pentru toată aviația și este important să protejăm Libanul și siguranța aviației".

Anterior, Tel Aviv-ul a acuzat Hezbollah-ul că a transportat arme din Iran în Liban prin "zboruri civile" care au aterizat pe Aeroportul Internațional Damasc.

În luna mai, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a dezvăluit pe Twitter că o rută de transfer de arme a fost condusă de fiul unui lider Hezbollah. Liderul "a profitat de poziția sa înaltă și de infrastructura statului libanez pentru a-și ajuta fiul să transfere arme strategice din Iran către mișcarea șiită libaneză". Avichay Adraee a subliniat că, "pentru a asigura confidențialitatea, armele sunt transportate prin zboruri civile din Iran către Aeroportul Internațional Damasc, expunând civilii unui pericol iminent".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel