Hezbollah, spionaj în Israel. Ce a descoperit armata israeliană

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul acuză Hezbollah de spionaj sub acoperirea unor activităţi legate de mediu.

Armata israeliană a acuzat luni mişcarea libaneză Hezbollah că a înfiinţat un nou post militar de observaţie de cealaltă parte a frontierei, sub acoperirea unei activităţi legate de mediu, încălcând o rezoluţie a ONU care interzice prezenţa mişcării şiite în zonă, relatează AFP. Postul de observaţie destinat spionării activităţii soldaţilor israelian se adaugă altor cinci identificate în 2017 şi deja utilizate sub acoperirea unui ONG numit 'Green Without Borders', a declarat un responsabil militar israelian sub rezerva anonimatului.

'Acest ONG nu este aici pentru a planta copaci, este doar de faţadă', a declarat el. Armata israeliană a publicat fotografii care arătau, potrivit ofiţerului israelian, bărbaţi care observau şi fotografiau activităţile armatei israeliene şi ale kibbutz-ului Misgav Am. La postul de observaţie se află 'echipamente şi infrastructuri militare, binocluri şi camere de luat vederi', a subliniat oficialul israelian, estimând că este vorba despre 'o încălcare a rezoluţiei 1701' a Consiliului de Securitate al ONU.

Rezoluţia 1701 adoptată în 2006 viza să pună capăt războiului israeliano-libanez. Textul cere încetarea în totalitate a ostilităţilor, în special din partea Hezbollah şi a Israelului, desfăşurarea de forţe libaneze în sud şi retragerea concomitentă a forţelor israeliene. Ea prevedea crearea unei zone demilitarizate între graniţa dintre Liban şi Israel, pe de o parte, şi râul Litani la nord, pe de altă parte. Rezoluţia interzice de asemenea prezenţa forţelor şi a armelor în afară de cele ale guvernului libanez şi ale Căştilor albastre ale ONU (Finul).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel