Israelul achiziționează avioane F-35, F-16 și echipamente militare de peste 9 miliarde de dolari

Eduard Pascu / 08 feb 2021 / 10:00

Guvernul israelian a aprobat după o ședință care a durat șapte ore achiziția din SUA a unor echipamente militare în valoare de 9 miliarde de dolari.

Israelul a aprobat duminică seara un plan pentru a-și consolida forțele aeriene cu avioane de război americane și echipamente militare avansate, transmite Anadolu.

Canalul KAN TV, deținut de stat, a anunțat că decizia a fost luată cu trei ani întârziere în urma unei ședințe a cabinetului la care a participat ministrul apărării Benny Gantz și care a durat șapte ore.

Acordul în valoare de 9 miliarde de dolari include achiziționarea de elicoptere Chinook, avioane F-35 și F-16, bombe și ”cisterne” de realimentare aeriană.

Ministerul Finanțelor s-a opus acordului, deoarece Tel Aviv ar trebui să obțină credite de la băncile americane pentru a finanța planul și ar însemna o reducere a sprijinului anual primit de la Washington, potrivit KAN TV.

SUA, care sunt cel mai mare susținător militar al Israelului, au anunțat în 2018 că vor oferi pentru o perioadă de 10 ani ajutor militar în valoare de 38 de miliarde de dolari către Tel Aviv.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy