Israelul a vândut Ucrainei sisteme antidronă de ultimă generație prin intermediul Poloniei, pentru a evita interdicția

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Foto: Sistem de contracarare a UAV-urilor Drone Dome dezvoltat de Rafale. Foto cu caracter ilustrativ
Foto: Sistem de contracarare a UAV-urilor Drone Dome dezvoltat de Rafale. Foto cu caracter ilustrativ

O companie israeliană din industria de apărare, care a preferat menținerea anonimatului, a vândut Ucrainei sisteme antiaeriene antidronă capabile să intercepteze și să blocheze activitatea dronelor de luptă rusești, după cum a informat site-ul de știri Zaman Israel. 

Un oficial al companiei a declarat că aceste sisteme sunt vândute prin Polonia, pentru a eluda interdicția impusă de Tel Aviv de a vinde arme avansate Kievului, menționând că societatea transmite rapoarte Ministerului israelian al Securității cu privire la vânzările acestor sisteme spre Polonia.

Oficialii din industria israeliană de apărare descriu aceste sisteme drept tehnologie avansată de apărare și, prin urmare, nu li se permite să fie vândute Ucrainei. Cu toate acestea, aceiași oficiali au subliniat că guvernul israelian pare să nu fie interesat să împiedice tranzacția și preferă să închidă ochii.

Armata israeliană folosește sisteme antidronă pentru a intercepta UAV-uri și drone mici care vin din Fâșia Gaza, Liban și Siria. Cel puțin șase companii în Israel produc astfel de sisteme, printre care amintim Aerospace Industries, Elbit, MCTECH, Avon Group și Spear.

Israelul vinde astfel de sisteme Azerbaidjanului, Statelor Unite, țărilor din Asia de Sud-Est, Poloniei, Republicii Cehe și altor state din Europa de Est.

Israelul a împiedicat Statele Unite să vândă Ucrainei sistemul Iron Dome. Acest sistem este o dezvoltare comună israeliano-americană și a fost vândut în multe țări din lume.

În luna mai, surse mass-media israeliene și ucrainene au relatat că Israelul va răspunde cererilor SUA de a reduce restricțiile și de a vinde Ucrainei arme defensive neletale, dar site-ul Zaman Israel a menționat că nu este clar dacă Israelul a luat o astfel de decizie și ce tipuri de arme ar putea vinde Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel