Israelul a testat cu succes interceptorul de rachete balistice Arrow-2

Eduard Pascu |
Data publicării:

Israelul a testat miercuri cu succes interceptorul de rachete balistice Arrow-2, conform informaţiilor publicate de Agenţia americană de apărare antirachetă (MDA), transmite joi Reuters.

"Interceptorul Arrow-2 şi-a îndeplinit cu succes traiectoria planificată şi a distrus ţinta", a anunţat, într-un comunicat, agenţia Pentagonului.

Arrow-2 şi un sistem de generaţie mai nouă, Arrow-3, servesc ca vârf al unui scut israelian integrat, construit cu sprijinul Statelor Unite pentru a rezista la diverse potenţiale atacuri cu rachete. "MDA rămâne angajată să asiste guvernul Israelului pe măsură ce acesta îşi îmbunătăţeşte capacitatea naţională de apărare anti-rachetă împotriva ameninţărilor actuale şi emergente", a declarat directorul agenţiei americane, vice-amiralul Jon Hill, transmite Agerpres.

MDA a mai informat că testul a fost realizat într-un centru de testare din centrul Israelului şi direcţionat spre Marea Mediterană.

Citește și: Într-un gest rar, Israelul confirmă atacuri aeriene asupra forțelor armate ale Siriei ca represalii după incidentul de la frontieră

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel