Israelul a testat cu succes interceptorul de rachete balistice Arrow-2

Eduard Pascu / 13 aug 2020 / 08:39

Israelul a testat miercuri cu succes interceptorul de rachete balistice Arrow-2, conform informaţiilor publicate de Agenţia americană de apărare antirachetă (MDA), transmite joi Reuters.

"Interceptorul Arrow-2 şi-a îndeplinit cu succes traiectoria planificată şi a distrus ţinta", a anunţat, într-un comunicat, agenţia Pentagonului.

Arrow-2 şi un sistem de generaţie mai nouă, Arrow-3, servesc ca vârf al unui scut israelian integrat, construit cu sprijinul Statelor Unite pentru a rezista la diverse potenţiale atacuri cu rachete. "MDA rămâne angajată să asiste guvernul Israelului pe măsură ce acesta îşi îmbunătăţeşte capacitatea naţională de apărare anti-rachetă împotriva ameninţărilor actuale şi emergente", a declarat directorul agenţiei americane, vice-amiralul Jon Hill, transmite Agerpres.

MDA a mai informat că testul a fost realizat într-un centru de testare din centrul Israelului şi direcţionat spre Marea Mediterană.

Citește și: Într-un gest rar, Israelul confirmă atacuri aeriene asupra forțelor armate ale Siriei ca represalii după incidentul de la frontieră

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy