Israelul a lovit aeroportul din Alep. Aeroportul sirian, scos din funcţiune. Era folosit pentru primirea de ajutoare umanitare, ascundea livrările de arme iraniene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul a atacat marţi dimineaţă aeroportul din Alep în Siria, scoţându-l din funcţiune, au informat media de stat siriene, citate de Agerpres și DPA.

Citând o sursă militară, agenţia oficială de presă siriană SANA a anunţat că armata israeliană a lansat atacul aerian din direcţia Mării Mediterane.

Potrivit agenţiei, atacul a avariat Aeroportul Internaţional Alep şi l-a scos din serviciu. Potrivit JPost, exploziile sunt un atac asupra obiectivelor aparținând miliției iraniene la un aeroport din Alep. 

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care documentează violenţa în Siria de la începutul războiului civil în 2011, a confirmat atacul, declarând că aeroportul a suferit pagube materiale puternice.

Armata israeliană a refuzat să comenteze.

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat rachete lansate din Marea Mediterană, la vest de orașul de coastă Latakia, la ora locală 2:07, a adăugat SANA.

 

Acoperire pentru livrări de arme

 

Oficialii israelieni au declarat recent că ar lovi Siria dacă Iranul ar încerca să folosească ajutorul internațional ca un cal troian pentru arme.

După atacul aerian israelian care a lovit Aeroportul Internațional Alep, Siria spune că va redirecționa ajutorul pentru cutremur fie pe aeroporturile din Damasc, fie din Latakia.

Acesta este al doilea atac asupra aeroportului în şase luni, notează observatorul.

Într-o primă instanţă, nu au fost anunţate victime. Iniţial, informaţiile nu au putut fi verificate independent. Armata israeliană nu a comentat într-o primă fază.

Ultimul presupus atac aerian israelian care a vizat Siria a fost raportat la sfârșitul lunii ianuarie, după ce un convoi de camioane care traversa din Irak spre Siria a fost lovit de atacuri aeriene. Potrivit raportului Elaph, convoiul transporta arme ascunse printre alimente și alte produse, mai scrie The Jerusalem Post.

Israelul bombardează cu regularitate ţinte din Siria vecină pentru a împiedica principalul său inamic, Iranul, să-şi extindă influenţa acolo.

Alep a fost puternic distrus în războiul civil sirian. Cutremurele devastatoare din regiunea de frontieră siriano-turcă de luna trecută au provocat de asemenea pagube severe şi morţi în zonă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel