Israelul a lansat cea mai mare operațiune militară în Cisiordania din ultimii ani

Foto: soldați israelieni, în Cisiordania / Structura de comunicare a IDF
Foto: soldați israelieni, în Cisiordania / Structura de comunicare a IDF

În timpul atacului asupra orașului Jenin, cel puțin patru palestinieni au fost uciși și zeci au fost răniți.

Israelul a lansat o ofensivă aeriană și terestră majoră împotriva orașului Janin din Cisiordania, scrie The Guardian.

Aceasta este cea mai mare operațiune militară din ultimii ani pe teritoriul palestinian.

Cel puțin patru palestinieni au fost uciși și 28 de răniți în atacul, care a început luni în jurul orei 1 dimineața. Potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății, numărul morților este probabil să crească.

Luptele cu militanți palestinieni și exploziile au continuat până luni dimineață. Potrivit informațiilor de la Forțele de Apărare Israelului (IDF), raidul a vizat un centru important de comandă al grupării militante Brigăzile Jenin din tabăra de refugiați a orașului.

Operațiunea de la Jenin a dus la proteste peste noapte în Cisiordania, în special la un punct de control din apropierea orașului Ramallah. Sistemele de apărare aeriană ale Israelului au fost puse în alertă pentru un posibil tir de rachetă de răzbunare din Fâșia Gaza blocată, după ce mai multe grupuri palestiniene au promis că vor riposta.

Purtătorul de cuvânt al AOI, contraamiralul Daniel Ghaghari a declarat că operațiunea Jenin a fost un raid țintit care se preconizează că va dura între una și trei zile și că Israelul nu intenționează să dețină poziții.

Amintim că, în luna mai, prim-ministrul Israelului Benjamin Netanyahu a felicitat forțele de securitate ale țării după încheierea conflictului cu gruparea teroristă din Fâșia Gaza, anunțând eliminarea conducerii „Jihadului Islamic ” .

În iunie, trei militanți palestinieni au fost uciși de o lovitură cu dronă israeliană . Armata israeliană a declarat că a vizat o „celulă teroristă într-un vehicul suspect” care a deschis focul lângă Jenin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel