Israelul a fost atacat și dinspre Siria

Eduard Pascu / 14 mai 2021 / 22:25

După atacul de azi venit dinspre Liban iată că Israelul este atacat și dinspre Siria.

Conform informațiilor publicate de Times of Ierusalim trei proiectile lansate dinspre Siria au lovit teritoriile israeliene din Înălțimile Golan. Conform presei până în prezent nu s-au semnalat victime sau distrugeri materiale. 

În timpul nopții trecute trei rachete au fost lansate spre Israel din Libanul vecin. Armata israeliană a confirmat tirurile, dar a subliniat că rachetele au căzut în Marea Mediterană.

Potrivit unor surse militare şi de securitate libaneze, proiectilele au fost trase dintr-o zonă aflată lângă tabăra de refugiaţi palestinieni din Rachidiye, în sudul Libanului.

O sursă apropiată Hezbollah, duşman de moarte al Israelului, a indicat că această mişcare armată libaneză nu a fost implicată în tirurile respective.

Aceste tiruri au avut loc în timp ce Israelul a desfăşurat tancuri de-a lungul barierei de separare cu Fâşia Gaza, ţinta unor intense atacuri israeliene în ziua a patra a unui nou conflict sângeros cu grupurile armate din enclava palestiniană care au tras rachete spre teritoriul israelian.

În 2014, în timpul unei precedente ofensive israeliene împotriva Fâşiei Gaza, au fost, de asemenea lansate rachete din sudul Libanului spre nordul Israelului, reaminteşte agenţia France Presse.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy