Israelul a eliminat un alt lider Hamas într-un nou atac în tabăra de refugiați din Gaza / Hamas spune că va continua atacurile până când va distruge Israelul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Urmările bombardamentelor IDF în Gaza
Urmările bombardamentelor IDF în Gaza

Armata israeliană a declarat că avioanele sale de luptă au lovit un complex de comandă și control al Hamas din tabăra Jabalia,într-un atac „bazat pe informații precise”, ucigându-l pe șeful unității de rachete antitanc a grupului islamist, Muhammad A'sar.

Forțele israeliene au spus că au ucis un alt comandant Hamas, miercuri, într-o a doua lovitură asupra taberei de refugiați Jabalia din Fâșia Gaza, scrie Reuters.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, de pe uscat, pe mare și pe aer, în campania sa de a distruge gruparea islamistă după atacul său mortal transfrontalier în sudul Israelului pe 7 octombrie.

 

Liderii Hamas se ascund în spacele civililor de la Jabalia, cea mai mare tabără de refugiați din Gaza

 

„Este un masacru”, a spus un martor al grevei, dar Armata israeliană a declarat că avioanele sale de luptă au lovit un complex de comandă și control al Hamas din Jabalia „bazat pe informații precise”, ucigându-l pe șeful unității de rachete antitanc a grupului islamist, Muhammad A'sar. Este al doilea om important din Hamas, eliminat la Jabalia, după Ibrahim Biari, ucis în atacul de marți.

„Hamas își construiește în mod deliberat infrastructura teroristă sub, în ​​jurul și în interiorul clădirilor civile, punând intenționat în pericol civilii din Gaza”, se arată într-un comunicat israelian.

Oficialii ONU pentru drepturile omului au spus că operațiunea ar putea fi o crimă de război.

„Având în vedere numărul mare de victime civile și amploarea distrugerilor în urma atacurilor aeriene israeliene asupra taberei de refugiați Jabalia, avem serioase îngrijorări că acestea sunt atacuri disproporționate care ar putea echivala cu crime de război”, a scris Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, pe X (fost Twitter).

Nu au existat cifre imediate de la autoritățile din Gaza cu privire la victimele din explozia din lagărul de miercuri. Oficialii palestinieni din domeniul sănătății au declarat că primul atac aerian israelian de marți a ucis aproximativ 50 de persoane și a rănit 150.

Israelul a declarat că lovitura de marţi l-a ucis pe Ibrahim Biari, pe care l-a descris drept liderul atacului din 7 octombrie asupra Israelului.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken va călători vineri în Israel și Iordania, a anunțat Departamentul de Stat. El se va întâlni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru o actualizare cu privire la obiectivele militare ale Israelului, se arată în comunicat.

La sfârșitul săptămânii trecute, Israelul a trimis forțe terestre în Gaza condusă de Hamas, după săptămâni de lovituri aeriene și de artilerie, pentru a riposta pentru atacul surpriză al Hamas, în care Israelul spune că 1.400 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise și 240 au fost luate ostatici.

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a declarat miercuri că Washingtonul nu crede că Hamas ar putea fi implicat în guvernarea Gazei când războiul se va termina.

În ciuda numărului de morți civili în creștere în Gaza, Kirby a mai spus că SUA nu cred că acum este momentul pentru o încetare generală a focului, dar sunt necesare pauze umanitare în ostilități.

 

Hamas a spus că își va continua atacurile până când va distruge Israelul

 

Un membru de rang înalt al Hamas, Ghazi Hamad, a salutat atacul masiv asupra Israelului din 7 octombrie, care a ucis civili în masă, și a promis că gruparea teroristă palestiniană va repeta astfel de atacuri de multe ori în viitor, până când Israelul va fi distrus, scrie The Times of Israel.

"Israelul este o țară care nu are loc pe pământul nostru. Trebuie să o înlăturăm pentru că reprezintă un dezastru de securitate, militar și politic pentru națiunea arabă și islamică. Nu ne este rușine să spunem asta."

Teroristul a numit existența Israelului „ilogică” și a adăugat că statul Israel ar trebui „șters de pe fața pământului”.

Întrebat dacă asta înseamnă distrugerea completă a Israelului, Hamad a răspuns: „Da, desigur”.

„Trebuie să dăm Israelului o lecție și o vom face de două ori și de trei ori. Potopul Al-Aqsa (cum și-a numit ofensiva Hamas din 7 octombrie - n.red.) este doar prima acțiune și acolo va fi o a doua, o a treia, o a patra oară. Va trebui să plătim prețul? Da, și suntem gata să-l plătim. Suntem numiți o națiune de martiri și suntem mândri că sacrificăm martiri."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel