Israelul a demarat Operațiunea Swords of Iron. Aviația militară lovește deja activ, forțele speciale se află la granița cu Gaza

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Piloți israelieni urmărind un F-16 Fighting Falcon care decolează. Foto: IDF via The Times of Israel
Piloți israelieni urmărind un F-16 Fighting Falcon care decolează. Foto: IDF via The Times of Israel

Israelul se află în stare de război după atacurile fără precedent ale grupării teroriste Hamas pe teritoriul israelian.

Hamas a lansat mii de rachete, dar, pentru prima oară, a mutat luptele pe teritoriul Israelului, după ce luptători ai grupării teroriste s-au infiltrat în orașele israeliene.

Au fost uciși și răniți nu doar soldați ai IDF (forțele de apărare israeliene), dar și civili. Datele oficiale indică cel puțin 22 de morți și 545 de răniți, peste 70 în stare deosebit de gravă. Cifrele sunt cel mai probabil mult mai mari, situația fiind în desfășurare.

E pentru prima oară când Hamas reușește o infiltrare de o asemenea amploare adânc în teritoriul israelian. În prezent se desfășoară în continuare lupte în orașele din sudul Israelului. 

Iranul, stat care susține în mod activ, financiar și militar terorismul, a salutat operațiunea lansată de Hamas și și-a manifestat oficial susținerea. Israelul a acuzat totodată că în spatele atacului coordonat, care a avut loc și terestru din Gaza și de pe mare, se află Iranul.

 

Furia Israelului: A fost declanșată operațiunea Swords of Iron. Aviația militară lovește deja Hamas, forțele speciale sunt la granița cu Gaza

 

2. Forțele ar... (333_31482100.jpg)

Forțele armate israeliene / facebook, idf

Ca răspuns IDF a lansat operațiunea Swords of Iron (n.r. - Săbiile de Fier), concomitent cu operațiuni de menținere a controlului în zonele atacate.

Premierul Benjamin Netanyahu a confirmat că Israelul se află în război.

E de așteptat ca de această dată să nu mai avem simple lovituri aeriene în Gaza, ci inclusiv o operațiune miitară terestră de amploare, în fâșia controlată de Hamas, teritoriu care a devenit un focar de terorism. 

Atât Hamas cât și Jihadul Islamic Palestinian se ascund în spatele populației civile din Gaza în timpul operațiunilor împotriva Israelului.

IDF a confirmat că a declanșat deja operațiunea Swords of Iron. Publicația Jerusalem Post precizează că numeroase unități militare au fost deja desfășurate la periferia Fâșiei Gaza, inclusiv unități ale Forțelor pentru Operații Speciale ale Israelului pentru a proteja locuitorii din sudul țării.

Totodată, zeci de avioane de luptă au fost ridicate de la sol și sunt angajate îm misiuni de lovire a diferitelor ținte militare și logistice aparținând organizației teroriste Hamas în Fâșia Gaza.

Situația este în desfășurare, atât în sudul Israelului cât și la granița cu Fâșia Gaza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel