Israel a mărit flota de avioane F-35

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat că, la 14 iulie, forțele aeriene israeliene au primit două noi avioane de luptă "Adir" F-35.

"Astăzi, două avioane F-35" Adir "au aterizat la Baza Aeriană Nevatim. Avioanele se vor alătura escadrilei de aeronave "Adir" F-35, care a fost declarată operațională în Forțele Aeriene israeliene în decembrie 2017", se arată într-un comunicat emis de Forțele de Apărare a Israelului.

Oficialii israelieni au declarat că avioanele au fost achiziționate pentru a asigura "superioritatea aeriană a Israelului în toate misiunile sale, în primul rând apărarea și securitatea Statului Israel și a spațiului său aerian".

Aceste avioane fac parte dintr-o achiziție de 50 de aparate F-35. Primele jet-uri au sosit în Israel în decembrie 2016 și până la sfârșitul anului 2019, Israelul avea 20 de aparate F-35.

"Continuarea achiziționării aeronavei F-35 este o altă expresie a cooperării militare pe termen lung dintre Israel și Statele Unite", se arată în comunicat, subliniind că Forțele Aeriene israeliene au fost primele din lume, în afara Statelor Unite, pentru a opera avioane F-35.

Armata a spus că aceste aeronave stealth de generația a cincea lungesc viața arsenalul său până la 16 ani.

În iunie, avionul F-35 a participat la exercițiul militar "Tri-Lightning", condus de Statele Unite, cu participarea Forței Aeriene Britanice.

Vezi și: Israelul reacționează la amenințările Iranului - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel