Israel a mărit flota de avioane F-35

Eduard Pascu / 15 iul 2019 / 14:56

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat că, la 14 iulie, forțele aeriene israeliene au primit două noi avioane de luptă "Adir" F-35.

"Astăzi, două avioane F-35" Adir "au aterizat la Baza Aeriană Nevatim. Avioanele se vor alătura escadrilei de aeronave "Adir" F-35, care a fost declarată operațională în Forțele Aeriene israeliene în decembrie 2017", se arată într-un comunicat emis de Forțele de Apărare a Israelului.

Oficialii israelieni au declarat că avioanele au fost achiziționate pentru a asigura "superioritatea aeriană a Israelului în toate misiunile sale, în primul rând apărarea și securitatea Statului Israel și a spațiului său aerian".

Aceste avioane fac parte dintr-o achiziție de 50 de aparate F-35. Primele jet-uri au sosit în Israel în decembrie 2016 și până la sfârșitul anului 2019, Israelul avea 20 de aparate F-35.

"Continuarea achiziționării aeronavei F-35 este o altă expresie a cooperării militare pe termen lung dintre Israel și Statele Unite", se arată în comunicat, subliniind că Forțele Aeriene israeliene au fost primele din lume, în afara Statelor Unite, pentru a opera avioane F-35.

Armata a spus că aceste aeronave stealth de generația a cincea lungesc viața arsenalul său până la 16 ani.

În iunie, avionul F-35 a participat la exercițiul militar "Tri-Lightning", condus de Statele Unite, cu participarea Forței Aeriene Britanice.

Vezi și: Israelul reacționează la amenințările Iranului - Video

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy