Americanii se arată interesați de Iron Beam: Lockheed Martin și Rafael vor produce un sistem laser și pentru SUA

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul american de arme Lockheed Martin și contractorul israelian Rafael vor dezvolta un joint venture pentru a crea un sistem de arme cu laser, bazat pe o tehnologie aflată deja în curs de dezvoltare în Israel, care ar putea intra pe piață începând cu anul viitor.

Ideea, au spus reprezentanții celor două companii, este de a produce o versiune a Iron Beam, un sistem de apărare aeriană bazat pe laser, dezvoltat separat de Rafael și Ministerul Apărării al Israelului, care să fie orientat și ajustat pentru piața americană și în alte alte zone, scrie Reuters.

Iron Beam a trecut o serie de teste în ultimul an care „au dovedit capacitatea operațională a sistemului”, au spus aceștia.

Israelul speră să desfășoare Iron Beam încă de anul viitor, ca o alternativă mult mai ieftină pentru neutralizarea rachetelor și dronelor inamice decât rachetele interceptoare pe care le folosește în prezent.

Dezvoltarea, testarea și producția vor avea loc atât în ​​SUA, cât și în Israel, au anunțat companiile.

Sistemul, al cărui prototip a fost dezvăluit anul trecut, folosește lasere pentru a supraîncălzi și a neutraliza amenințările aeriene.

„Acest acord va extinde și diversifica capabilitățile pe care le putem oferi unei varietăți de clienți”, a declarat Yoav Har-Even, CEO al Rafael.

 

Iron Beam, teste reușite încă din primăvară

 

Iron Beam este menit să fie un plus la actuala apărare antiaeriană a Israelului bazată pe Iron Dome, David's Sling și Arrow - sisteme care lansează rachete interceptoare care costă între zeci de mii și milioane de dolari fiecare.

CITEȘTE MAI MULT: Israelul a test noul sistem de apărare antiaeriană bazat pe laser încă din luna aprilie 2022.

Armata israeliană a interceptat și doborât cu succes o rachetă, un obuz de mortier, o rachetă antitanc și un vehicul aerian fără pilot folosind un sistem de apărare antiaeriană bazat pe laser, precizeaza cotidianul israelian The Times of Israel. Aceste evenimente au avut loc în luna martie în deșertul Negev și au făcut parte din etapa de testare a sistemului laser Iron Beam.

Informația a fost confirmată oficial de Ministerul israelian al Apărării după ce pe 14 aprilie a fost publicat un material video care prezintă toate testele la care a fost spus sistemul de apărare antiaeriană bazat pe laser.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel