Iranul pregătește de lansare 100 de rachete de croazieră. ”Nu o face”, avertizează Biden regimul de la Teheran

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele american Joe Biden a spus că mai devreme sau mai târziu va avea loc un atac iranian asupra Israelului, dar crede că Israelul este capabil să se apere și că Statele Unite îl vor ajuta.

„Suntem hotărâți să apărăm Israelul. Vom sprijini Israelul. Îl vom ajuta să se apere, iar Iranul va eșua”, a spus Biden, potrivit BBC.

„Nu o face”, a sunat avertismentul lui Biden la adresa Teheranului. Se așteaptă ca Iranul să atace Israelul din cauza morții ofițerilor într-un atac asupra consulatului iranian din Siria, după ce oficialii de la Teheran au amenințat în mod repetat cu represalii. 

Televiziunea CBS, citând surse oficiale, a spus că SUA se așteaptă la un atac în curând, dar nu va fi atât de mare încât să atragă SUA în conflict. SUA își sporește prezența militară în zonă.

Mai mult, CNN citează două surse care arată că Statele Unite au înregistrat pe teritoriul Iranului mișcări de echipamente militare, inclusiv zeci de drone și rachete de croazieră sau balistice.

Unul dintre interlocutori a spus că SUA au văzut Iranul pregătindu-se să lanseze până la 100 de rachete de croazieră.

Statele Unite se așteaptă în prezent că Iranul va efectua lovituri împotriva mai multor ținte în interiorul Israelului.

Distrugerea consulatului iranian din Siria ar putea duce la o escaladare a conflictului din regiune.

Pe 10 aprilie, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit și va fi pedepsit” pentru atacul asupra consulatului Iranului din Siria.

Ca răspuns la aceasta, președintele american Joe Biden a spus că sprijinul american pentru Israel rămâne nezdruncinat.

Iranul sprijină Hamas, gruparea palestiniană care luptă împotriva Israelului în Gaza, precum și Hezbollah, în Liban. Ci din urmă au spus că au tras, vineri, „zeci” de rachete spre Israel din Liban. Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului (IDF) a declarat că au fost trase aproximativ 40 de rachete și două drone explozive. Nu au fost raportate victime.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel