Iranul nu intenționează să răspundă atacului israelian, pe care îl descrie drept „nesemnificativ”

Iranul nu are de gând să răspundă unui atac israelian asupra unei baze aeriene din centrul Iranului, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

„Incidentul a fost o manevră de diversiune și nu merită menționat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Naser Kanani, potrivit agenției de presă de stat IRNA . Acțiunea a fost atât de nesemnificativă încât israelienii înșiși nu au vrut să-și asume responsabilitatea, a spus purtătorul de cuvânt.

Kanani a adăugat că Iranul nu dorește o escaladare a tensiunilor în regiune, dar că va răspunde oricărei agresiuni viitoare israeliene.

Mai multe mass-media americane au relatat că Israelul a lovit vinerea trecută o bază a forțelor aeriene din provincia Isfahan, nu departe de instalațiile nucleare ale Iranului. Israelul nu a comentat oficial atacul. A urmat un atac iranian asupra Israelului în care au fost trase și utilizate peste 300 de rachete și drone.

Acest atac a fost precedat de moartea generalilor iranieni într-un atac asupra clădirii ambasadei din capitala Siriei Damasc, care este atribuit tot Israelului.

 

Iranul și revizuirea politicii nucleare

 

Luni, Kanani a subliniat că nu va exista nicio revizuire a politicii nucleare a țării după atacul de la Isfahan „Armele nucleare nu au loc în strategia de apărare a Iranului și programul nostru nuclear va continua să respecte reglementările internaționale”, a spus Kanani, în știri. a raportat agenția Tasnim.

Șeful țării pentru securitatea nucleară, Ahmad Haghtalab, a declarat săptămâna trecută că, în lumina atacului de la Isfahan, „o revizuire a doctrinei și politicii nucleare a Republicii Islamice ar fi posibilă și de imaginat”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel