Iranul neagă un atac cu dronă asupra unui complex militar al Ministerului Apărării din centrul țării

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ. Imagine grafica atac cu dronă asupra complexului Ministerului iranian al Apărării din Isfahan.
Foto ilustrativ. Imagine grafica atac cu dronă asupra complexului Ministerului iranian al Apărării din Isfahan.

Ministrul iranian de Interne, Ahmad Vahidi, a negat, miercuri, informațiile referitoare la un nou atac cu dronă asupra complexului Ministerului Apărării din Isfahan, explicând că datele "trebuie studiate cu mai multă atenție".

Viceguvernatorul provinciei Isfahan pentru afaceri politice și de securitate, Mohammad Reza Jan Nathari, a negat, de asemenea, informațiile, spunând: "Aseară, nu a avut loc niciun incident de securitate în Isfahan". "Serviciile militare și de securitate din provincia Isfahan sunt pregătite, ca de obicei, să facă față oricărei amenințări", a adăugat Jan Nathari, potrivit agenției oficiale de știri iraniene IRNA.

Anterior, agenția de presă semi-oficială Tasnim, afiliată Gărzilor Revoluționare, a relatat că Iranul a dejucat, aseară, un atac cu dronă asupra unui complex al Ministerului Apărării din Isfahan. Tasnim a precizat: "Sistemele de apărare aeriană au doborât drona în timp ce aceasta se apropia de facilitatea militară Umm al-Muminin". Ministerul Apărării ar fi informat, susține Tasnim, că atacul nu a provocat nicio pagubă.

Complexul militar iranian din Isfahan a fost atacat anterior pe 28 ianuarie. La acel moment, Ministerul iranian al Apărării a descris atacul într-un comunicat drept "un eșec", menționând că "apărarea antiaeriană a complexului a doborât una dintre drone, în timp ce alte două au fost izolate și au explodat". Ministerul Apărării a negat că atacul ar fi cauzat perturbarea activității complexului.

Ulterior, Ministerul iranian de Informații a acuzat Israelul că s-ar afla în spatele atacului de la Isfahan. Ministerul, citat de agenția oficială de știri iraniană IRNA, a adăugat: "Principalii autori ai tentativei eșuate de sabotare a unui centru industrial aparținând Ministerului Apărării din Isfahan au fost identificați și arestați (...) până acum a fost dovedit că mercenarii regimului sionist au fost implicați în acest act".

Mai multe explozii și incendii au avut loc în jurul instalațiilor militare, nucleare și industriale iraniene în ultimii ani. Exploziile au stârnit îngrijorări uneori, în lumina stării de tensiune cu Israelul și Statele Unite ale Americii în legătură cu programul nuclear al Iranului.

Iranul înregistrează, din când în când, explozii la facilitățile industriale. Oficialii atribuie cauzele defecțiunilor tehnice sau atacurilor din partea țărilor ostile. Capabilități militare și nucleare sensibile din Iran au fost, de asemenea, atacate în ultimii ani, iar Teheranul a acuzat Israelul că se află în spatele lor.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel