Iranul: Moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi nu înseamnă sfârșitul Daesh

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ali Rabiei - Iran
Ali Rabiei - Iran

Purtătorul de cuvânt al administrației Iranului, Ali Rabiei, a spus că anunțul SUA privind uciderea liderului Daesh, Abu Bakr al-Baghdadi, nu înseamnă că terorismul Takfiri sau „Daesh” s-au încheiat, transmite agenția Tasnim.

Într-un mesaj postat pe Twitter, duminică seară, Ali Rabiei a spus că politicile guvernului american sunt principalul motiv pentru proliferarea mișcărilor teroriste Daesh și Takfiri.

Uciderea lui Baghdadi de către forțele militare americane ar trebui să pună capăt intervenției SUA în Orientul Mijlociu, a mai spus el.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că uciderea lui Baghdadi reprezintă doar moartea unui simbol și asta nu înseamnă că lupta împotriva lui Daesh s-a încheiat, la fel cum nici uciderea fostului lider al-Qaeda, Osama bin Laden, nu a pus capăt terorismului.

„Moartea lui Baghdadi este sfârșitul unui simbol al terorismului injectiv-distructiv: injectarea unei ideologii letale în inimile societăților și distrugerea imaginii Islamului în ochii publicului”, a adăugat Ali Rabiei.

„Cu toate acestea, la fel cum moartea lui Bin Laden nu a pus capăt terorii, Baghdadi nu duce la sfârșitul Daesh”, a spus el.

Moartea lui Bin Laden și Baghdadi au încheiat doar un capitol în lupta împotriva terorismului marca Daesh, a adăugat el.

Președintele american Donald Trump a anunțat duminică că Abu Bakr al-Baghdadi a murit în timpul unei operațiuni nocturne „periculoase și îndrăznețe” în Siria.

Vezi și: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, ucis într-o operațiune a forțelor speciale SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel