Iranul execută manevre de apărare antiaeriană pe o suprafață de două treimi din spațiul aerian național

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Diviziile de apărare antiaeriană ale armatei iraniene și Corpului Gărzilor Revoluției Islamice (IRGC) au început, marți, în zonele de nord-vest, vest și centru ale țării manevre comune de apărare antiaeriană, cu numele de cod "Modafean Aseman Velayat 1401" (Gardienii cerului "Velayat" 1401), folosind sisteme de apărare antiaeriană, radare, sisteme de război electronic, sisteme de comunicații și o rețea integrată de apărare antiaeriană.

Potrivit generalului de brigadă Amir Abbas Farajpour, purtătorul de cuvânt al manevrelor, printre obiectivele acestor exerciții se află întărirea apărării împotriva amenințărilor inamice și apărarea centrelor sensibile și vitale ale țării.

Generalul a afirmat că manevrele acoperă două treimi din spațiul aerian iranian, iar avioane cu și fără pilot ale armatei și IRGC au exectuat misiuni de recunoaștere, înainte ca sistemele de detectare și luptă să execute operații tactice defensive împotriva aeronavelor inamice.

Precedentul exercițiu din această serie s-a desfășurat în octombrie 2021, sub denumirea "Modafean Aseman Velayat 1400".

"Modafean Aseman Velayat 1401" coincide cu manevrele navale ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care au început luni, cu participarea a nouă țări, în apele regionale și internaționale ale Siciliei și care se vor încheia pe 10 martie. La manevre participă Turcia, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Spania, Marea Britanie și Statele Unite.

Statele Unite și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la cooperarea militară în creștere dintre Iran și Rusia, subliniind posibilitatea ca cele două țări să facă schimb de arme, pe care rușii le-ar putea folosi în războiul din Ucraina, iar iranienii le-ar putea utiliza pentru activităţi destabilizatoare în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel