Iranul avertizează că portavioanele inamice sunt în raza rachetelor sale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandantul şef al Gardienilor Revoluţiei din Iran, Hossein Salami, a avertizat joi că portavioanele inamicilor nu mai sunt în siguranţă în apropierea ţării sale datorită rachetelor balistice deţinute de Teheran, transmite EFE, preluată de Agerpres.

"Datorită instalării cu succes de rachete balistice pe bărci rapide, portavioanele inamicului nu vor mai fi sigure nicăieri", a spus generalul, cu referire la portavioanele SUA aflate în Golful Persic.

Salami a subliniat că în prezent Iranul deţine "rachete ghidate de precizie" în ciuda sancţiunilor internaţionale care, a adăugat el, au stimulat dezvoltarea industriei interne de apărare, potrivit agenţiei semioficiale Mehr.

SUA şi alte state occidentale cer Iranului să-şi limiteze programele de rachete balistice, care au o rază de până la 2.000 de km, dar, pentru Teheran, această chestiune nu este negociabilă.

Iranul îşi fabrică, totodată, şi armele în plan intern deoarece se află sub un embargou internaţional, care ar trebui să se încheie anul viitor. Între capacităţile dezvoltate de Teheran, Salami a evidenţiat dronele Forţei Aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei, Iranul fiind "cea mai mare putere de rachete din regiune".

"Astăzi, Forţa Aerospaţială a Gardienilor Revoluţiei a dobândit suficientă putere pentru zdorbi inamicul dacă acesta face vreo greşeală", a arătat el.

În iunie, aceeaşi forţă a doborât o dronă americană în Strâmtoarea Hormuz, acuzând că aceasta a încălcat spaţiul aerian iranian în cadrul unei misiuni de spionaj. Săptămâna trecută, armata iraniană a doborât de asemenea o dronă străină, a cărei origine nu a fost dezvăluită, în apropierea unui port de pe coasta Golfului Persic.

Ca urmare a doborârii dronei americane în iunie şi a altor incidente de securitate în Golf, Washingtonul a decis să-şi consolideze desfăşurarea militară în regiune şi a creat o coaliţie pentru a proteja navigaţia în această zonă strategică.

SUA au declarat, în aprilie, Gardienii Revoluţiei din Iran, drept grupare teroristă, fapt la care Iranul a răspuns cu o măsură reciprocă faţă de trupele americane desfăşurate în Orientul Mijlociu.

Vezi și: SUA şi ţările din Golf instituie sancţiuni împotriva a 25 de entităţi legate de Iran şi Hezbollah

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel