Iranul arestează mai mulţi străini, inclusiv americani, în urma "recentelor revolte"

Iranul susţine că protestele din toată ţara sunt provocate de "bandiţi".

Forţele de securitate iraniene au arestat mai mulţi cetăţeni străini, inclusiv americani, britanici şi francezi, transmite miercuri agenţia de presă Fars, preluată de Reuters.

Oficialităţile de la Teheran nu au comentat informația.

Iranul susţine că protestele din toată ţara sunt provocate de "bandiţi" care au legătură cu "inamicii străini" ai ţării. Mişcările de stradă violente au izbucnit după ce tânăra de origine kurdă Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, a murit în 16 septembrie în arestul poliţiei de moravuri.

Agenţia Fars, considerată semi-oficială din cauza presupuselor conexiuni cu Gărzile Revoluţionare - forţa militară de elită a Iranului - afirmă că în urma "recentelor revolte" au fost arestaţi "cetăţeni din 14 ţări, inclusiv Statele Unite, Rusia, Austria, Franţa, Regatul Unit şi Afganistan", afganii fiind cei mai numeroşi.

Fars nu precizează când şi unde au avut loc arestările şi nu este clar dacă sunt incluşi cei nouă străini despre care Teheranul a anunţat încă de luna trecută că au fost reţinuţi pentru rolul jucat în proteste.

Reuters apreciază că actuala mişcare împotriva regimului islamic de la Teheran este una din cele mai ample de la revoluţia care a adus clerul musulman la putere în 1979, însă nu pare să se apropie de răsturnarea sistemului.

Iranul a acuzat SUA şi unele ţări europene că folosesc tulburările pentru a destabiliza Republica Islamică. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel