Iranul anunţă că a doborât o dronă americană deasupra teritoriului său

Eduard Pascu / 20 iun 2019 / 09:01

Gardienii Revoluţiei iraniene au anunţat că au doborât joi "o dronă spion americană" care a încălcat spaţiul aerian al Republicii Islamice, transmite The Guardian.

Președintele american Donald Trump a fost informat cu privire la un atac cu rachete tras din Yemen asupra Arabiei Saudite, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, transmite The Guardian. Asta după ce Iranul a afirmat că a doborât o dronă americană pe teritoriul său. "Monitorizăm îndeaproape situația și continuăm să ne consultăm cu partenerii și aliații noștri", a declarat Sanders, în legătură cu atacul rachetelor asupra Arabiei Saudite. Agenția de știri a statului, IRNA, a susținut că Garda Revoluționară a doborât o dronă americană când a intrat în spațiul aerian iranian lângă cartierul Kouhmobarak din provincia sudică Hormozgan. Se spune că drona era un model RQ-4 Global Hawk.

Americanii infirmă

 

Armata americană a analizat acest lucru și a transmis că la momentul indicat de agenția de știri nicio aeronavă militară nu s-a aflat în spațiul aerian al Iranului. Căpitanul Bill Urban, un purtător de cuvânt al comandamentului central al SUA a spus că "nu a existat nicio doborâre pe teritoriul iranian". Săptămâna trecută, militarii americani au afirmat că Iranul a tras o rachetă care reacție la atacurile asupra petrolierelor din apropierea Golfului Oman. Anterior, Houthis a declarat că au atacat o centrală electrică în provincia Saudită Jizan, cu o rachetă de croazieră, potrivit televiziunii Al Masirah a grupului. Nu a existat nici o confirmare imediată din partea autorităților din Arabia Saudită.

Vezi și: Desfăşurare de forţe americane în Orientul Mijlociu. SUA trimite un batalion de rachete Patriot

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy