Iranul anunţă că a doborât o dronă americană deasupra teritoriului său

Eduard Pascu |
Data publicării:

Gardienii Revoluţiei iraniene au anunţat că au doborât joi "o dronă spion americană" care a încălcat spaţiul aerian al Republicii Islamice, transmite The Guardian.

Președintele american Donald Trump a fost informat cu privire la un atac cu rachete tras din Yemen asupra Arabiei Saudite, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, transmite The Guardian. Asta după ce Iranul a afirmat că a doborât o dronă americană pe teritoriul său. "Monitorizăm îndeaproape situația și continuăm să ne consultăm cu partenerii și aliații noștri", a declarat Sanders, în legătură cu atacul rachetelor asupra Arabiei Saudite. Agenția de știri a statului, IRNA, a susținut că Garda Revoluționară a doborât o dronă americană când a intrat în spațiul aerian iranian lângă cartierul Kouhmobarak din provincia sudică Hormozgan. Se spune că drona era un model RQ-4 Global Hawk.

Americanii infirmă

 

Armata americană a analizat acest lucru și a transmis că la momentul indicat de agenția de știri nicio aeronavă militară nu s-a aflat în spațiul aerian al Iranului. Căpitanul Bill Urban, un purtător de cuvânt al comandamentului central al SUA a spus că "nu a existat nicio doborâre pe teritoriul iranian". Săptămâna trecută, militarii americani au afirmat că Iranul a tras o rachetă care reacție la atacurile asupra petrolierelor din apropierea Golfului Oman. Anterior, Houthis a declarat că au atacat o centrală electrică în provincia Saudită Jizan, cu o rachetă de croazieră, potrivit televiziunii Al Masirah a grupului. Nu a existat nici o confirmare imediată din partea autorităților din Arabia Saudită.

Vezi și: Desfăşurare de forţe americane în Orientul Mijlociu. SUA trimite un batalion de rachete Patriot

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel