Iranul a prezentat noi sisteme radar strategice

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul armatei iraniene a prezentat duminică două noi sisteme radar strategice, transmite agenția Tasnim.

Cele două sisteme radar iraniene, numite „Persian Gulf" și „Moraqeb", au fost prezentate într-o ceremonie la care au participat generalul maior Abdolrahim Mousavi, comandantul armatei și generalul de brigadă Alireza Sabahifard, comandantul forțelor antiaeriene.

"Persian Gulf" este un sistem radar cu rază lungă de acțiune, de peste 800 de kilometri. Sistemul radar poate detecta toate tipurile de ținte convenționale, inclusiv rachete balistice, precizează sursa citată.

Moraqeb este un radar cu matrice în trepte, de înaltă precizie și tehnologii de ultimă oră. Cu o autonomie de 400 de kilometri, noul radar iranian este capabil să detecteze cu precizie și rezoluție ridicată ținte aeriene. Poate identifica diferite ținte mici, inclusiv drone stealth, care zboară la altitudini mici și medii.

Dezvoltat în cadrul unui proiect comun care implică experți din armată și companii interne, Moraqeb a fost fabricat ca un radar tactic pentru protecție aeriană pe distanțe lungi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel