Iranul a inspectat un petrolier în apele internaţionale - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forţele iraniene au inspectat un petrolier aflat în apele internaţionale, folosind un elicopter şi două nave, a anunţat Comandamentul central american (Centcom) în noaptea de miercuri spre joi, informează France Presse.

Statele Unite acuză cu regularitate că Republica islamică desfăşoară operaţiuni ostile în apele strategice ale Golfului. "Astăzi, în apele internaţionale, forţele iraniene, dintre care două nave şi un elicopter iranian Sea King, au depăşit şi au inspectat o navă numită Wila", a scris Centcom pe Twitter.

În aceeaşi postare pe Twitter, Centcom a difuzat un videoclip alb-negru arătând un elicopter deasupra unei nave şi ceea ce par a fi două persoane pe puntea vasului, transmite Agerpres.

Nava se află în prezent în Golful Oman, în apropiere de Strâmtoarea Hormuz - un punct strategic de trecere pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe mare în lume, potrivit site-ului Marine Traffic, specializat în urmărirea traficului maritim. Nava este un petrolier construit în 1997 şi navighează sub pavilion liberian, precizează site-ul.

Washingtonul şi Teheranul se află în conflict de când Statele Unite s-au retras unilateral din acordul internaţional asupra programului nuclear iranian în 2018 şi au restabilit sancţiuni împotriva Republicii islamice.

Escaladarea tensiunilor dintre cei doi mari adversari a fost însoţită de numeroase incidente în Golf, cu nave atacate misterios, drone doborâte şi petroliere confiscate.

În iulie 2019, Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, au arestat un petrolier suedez navigând sub pavilion britanic, "Stena Impero", acuzându-l că a ignorat apelurile de urgenţă şi a intrat în coliziune cu o barcă de pescuit. 

 

Citește și: Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel