Iran, Rusia și Turcia vor discuta despre situația din Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Miniștrii de externe din Iran, Rusia și Turcia vor discuta, miercuri, prin videoconferință despre ultimele evoluții din Siria, transmite agenția Tasnim.

Potrivit ministerului rus de externe, ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif și omologii săi ruși și turci, Sergei Lavrov și Mevlut Cavusoglu, vor discuta online pe 22 aprilie, a informat TASS. "Confirmăm că negocierile de pace trilaterale de la Astana cu privire la Siria vor continua pe 22 aprilie prin intermediul conferinței video", a anunțat ministerul.

Luni, în cadrul unei întâlniri cu președintele sirian Bashar al-Assad la Damasc, Mohammad Javad Zarif a anunțat că discuțiile trilaterale se vor concentra asupra comitetului constituțional al Siriei, precum și asupra celor mai noi evoluții din provincia Idlib.

Discuțiile de pace de la Astana, la care au participat delegații ale guvernului și ale opoziției siriene, au început în ianuarie 2017 cu medierea Rusiei și Iranului, aliații Siriei, precum și cu Turcia, care sprijină mai multe grupări armate de opoziție care operează împotriva Damascului. Împreună, cele trei țări au acționat ca state garant pentru procesul de pace.

Ultima rundă a discuțiilor a avut loc în perioada 10-11 decembrie 2019, la Nur-Sultan. Următoarea întâlnire a fost planificată pentru martie 2020, însă a fost amânată din cauza pandemiei coronavirusului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel