Iran, rachetă de nouă generaţie. Generalul Hatami: Fiţi siguri!

Cristina Alexandrescu / 13 aug 2018 / 14:26

Ministrul apărării din Iran, generalul Amir Hatami, a spus luni că Teheranul dispune în prezent de o rachetă balistică de nouă generaţie, a informat agenţia de presă Tasnim, precizând că este vorba de racheta Fateh Mobin cu rază scurtă de acţiune, potrivit France Presse. 

'Aşa cum a promis dragului nostru popor, nu vom precupeţi niciun efort pentru a consolida capacităţile de rachete balistice ale ţării', a declarat generalul Amir Hatami. 'Ne vom consolida capacitatea balistică zi de zi', a promis el.

Generalul iranian a descris noua versiune a rachetei Fateh Mobin ca 'fabricată 100% în ţară (...), agilă, nedetectabilă, tactică şi cu ghidare de precizie'. 'Fiţi siguri, cu cât sunt mai mari presiunea şi războiul psihologic asupra marii naţiuni a Iranului, cu atât mai mare este dorinţa noastră de a îmbunătăţi capacitatea de apărare în toate domeniile', a adăugat ministrul apărării iranian.

Programul balistic al Iranului reprezintă o problemă spinoasă cu marile puteri, în special cu SUA, dar Teheranul apreciază că acesta este crucial pentru capacităţile sale defensive într-o regiune instabilă. Preşedintele american Donald Trump, care a retras în mod unilateral SUA din acordul semnat în 2015 între Teheran şi marile puteri, a cerut un nou acord care să limiteze capacităţile balistice ale Iranului şi intervenţiile sale regionale. Acordul din 2015 prevede ridicarea treptată şi condiţionată a sancţiunilor internaţionale impuse Iranului în schimbul garanţiei că Teheranul nu se va dota cu arme nucleare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy