Iran, rachetă de nouă generaţie. Generalul Hatami: Fiţi siguri!

Cristina Alexandrescu / 13 aug 2018 / 14:26

Ministrul apărării din Iran, generalul Amir Hatami, a spus luni că Teheranul dispune în prezent de o rachetă balistică de nouă generaţie, a informat agenţia de presă Tasnim, precizând că este vorba de racheta Fateh Mobin cu rază scurtă de acţiune, potrivit France Presse. 

'Aşa cum a promis dragului nostru popor, nu vom precupeţi niciun efort pentru a consolida capacităţile de rachete balistice ale ţării', a declarat generalul Amir Hatami. 'Ne vom consolida capacitatea balistică zi de zi', a promis el.

Generalul iranian a descris noua versiune a rachetei Fateh Mobin ca 'fabricată 100% în ţară (...), agilă, nedetectabilă, tactică şi cu ghidare de precizie'. 'Fiţi siguri, cu cât sunt mai mari presiunea şi războiul psihologic asupra marii naţiuni a Iranului, cu atât mai mare este dorinţa noastră de a îmbunătăţi capacitatea de apărare în toate domeniile', a adăugat ministrul apărării iranian.

Programul balistic al Iranului reprezintă o problemă spinoasă cu marile puteri, în special cu SUA, dar Teheranul apreciază că acesta este crucial pentru capacităţile sale defensive într-o regiune instabilă. Preşedintele american Donald Trump, care a retras în mod unilateral SUA din acordul semnat în 2015 între Teheran şi marile puteri, a cerut un nou acord care să limiteze capacităţile balistice ale Iranului şi intervenţiile sale regionale. Acordul din 2015 prevede ridicarea treptată şi condiţionată a sancţiunilor internaţionale impuse Iranului în schimbul garanţiei că Teheranul nu se va dota cu arme nucleare.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Citite săptămâna aceasta

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24