Iran: Loviturile din Irak nu au vizat uciderea de militari americani şi sunt începutul unei serii de atacuri

Eduard Pascu |
Data publicării:

După ce rachetele iraniene trase asupra unei baze din Irak nu și-au atins scopul propus, deși propaganda iraniană lansase deja cifra de 80 de militari americani uciși, acum reprezentantul forței Aerospațiale a Gărzilor Revoluționare susține că atacul a vrut doar să producă pagube.

Atacurile iraniene cu rachete împotriva unor ţinte americane în Irak nu au vizat uciderea de militari americani, ci au încercat să provoace pagube 'maşinăriei militare' a Washingtonului şi au reprezentat începutul unei serii de atacuri în regiune, a declarat Amir Ali Hajizadeh, şeful Forţei aerospaţiale a Gărzilor Revoluţionare, potrivit televiziunii de stat iraniene, transmite joi Reuters, preluată de Agerpres.

Amir Ali Hajizadeh a mai spus că 'răzbunarea adecvată' pentru asasinarea influentului general iranian Qassem Soleimani este alungarea forţelor americane din Orientul Mijlociu, a relatat televiziunea de stat.

Comandantul militar a afirmat, de asemenea, că Iranul deţine sute de rachete pregătite pentru a fi folosite şi că, atunci când au fost lansate rachetele miercuri, Teheranul a folosit 'atacuri cibernetice pentru a dezactiva sistemele de navigaţie ale avioanelor şi dronelor (americane)'.

Vezi și: Un comandant al Gardienilor Revoluţiei din Iran amenință SUA cu o 'răzbunare şi mai dură'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel