Iran: Loviturile din Irak nu au vizat uciderea de militari americani şi sunt începutul unei serii de atacuri

Eduard Pascu / 09 ian 2020 / 15:47

După ce rachetele iraniene trase asupra unei baze din Irak nu și-au atins scopul propus, deși propaganda iraniană lansase deja cifra de 80 de militari americani uciși, acum reprezentantul forței Aerospațiale a Gărzilor Revoluționare susține că atacul a vrut doar să producă pagube.

Atacurile iraniene cu rachete împotriva unor ţinte americane în Irak nu au vizat uciderea de militari americani, ci au încercat să provoace pagube 'maşinăriei militare' a Washingtonului şi au reprezentat începutul unei serii de atacuri în regiune, a declarat Amir Ali Hajizadeh, şeful Forţei aerospaţiale a Gărzilor Revoluţionare, potrivit televiziunii de stat iraniene, transmite joi Reuters, preluată de Agerpres.

Amir Ali Hajizadeh a mai spus că 'răzbunarea adecvată' pentru asasinarea influentului general iranian Qassem Soleimani este alungarea forţelor americane din Orientul Mijlociu, a relatat televiziunea de stat.

Comandantul militar a afirmat, de asemenea, că Iranul deţine sute de rachete pregătite pentru a fi folosite şi că, atunci când au fost lansate rachetele miercuri, Teheranul a folosit 'atacuri cibernetice pentru a dezactiva sistemele de navigaţie ale avioanelor şi dronelor (americane)'.

Vezi și: Un comandant al Gardienilor Revoluţiei din Iran amenință SUA cu o 'răzbunare şi mai dură'

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy