Irak, violenţe. Zeci de civili ucişi

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Violenţele în Irak au ucis 75 de civili în septembrie, a anunţat luni Misiunea de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Irak (UNAMI), informează agenţia Xinhua. 

Într-un comunicat, UNAMI a adăugat că 179 de civili au fost răniţi în atacuri teroriste şi conflicte armate în Irak luna trecută. Capitala irakiană Bagdad a fost cel mai grav afectată, cu 101 victime civile, 31 de persoane fiind aici ucise şi alte 70 rănite, potrivit comunicatului. Urmează provincia Anbar din vestul ţării unde s-au înregistrat 52 de victime civile - 15 morţi şi 37 răniţi. 

Situaţia securităţii în Irak s-a ameliorat semnificativ după ce forţele de securitate irakiene i-au învins pe militanţii din Statul Islamic în toată ţara în 2017. Cu toate acestea, mici grupuri şi militanţi extremişti s-au amestecat ori s-au regrupat în zone urbane şi comit atacuri împotriva forţelor de securitate şi civililor, în ciuda unor operaţiuni lansate împotriva lor. 

Mulţi dau vina pe instabilitatea cronică, violenţa continuă şi apariţia grupurilor extremiste în Irak din cauza Statelor Unite, care au invadat ţara în martie 2003, sub pretextul că încercau să distrugă armele de distrugere în masă din această ţară. Dar nicio astfel de armă nu a fost găsită.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel