Iordania a bombardat fabricile siriene de producere a Captagonului din proximitatea frontierei comune

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Avioane de luptă, despre care se presupune că ar aparține Forțelor Aeriene Iordaniene, au lansat un atac aerian în noaptea de duminică spre luni, asupra mai multor fabrici de producție de droguri din apropierea graniței siriano-iordaniene, soldat cu morți și răniți.

Potrivit site-ului iordanian Kheberni, locuitorii din guvernoratul Irbid au relatat că au auzit explozii puternice și avioane de război în primele ore ale zorilor, care au durat mai mult de 10 minute în zonele adiacente graniței cu Siria. Kheberni a publicat un clip video în care se aud sunete de avioane de război pe cerul orașului Ramtha din nordul Iordaniei.

Paginile rețelelor de socializare au relatat că raidurile aeriene au vizat satele de graniță Kharab al-Shahem din Daraa, Tal al-Hara și al-Jumu', unde au vizat o fabrică de producție de droguri și o fortăreață a teroriștilor.

Site-ul Daraa 24 a confirmat decesul celebrului traficant de droguri, Marai Al-Ramthan, împreună cu întreaga sa familie, ca urmare a bombardării satului Al-Sha'ab.

Rețeaua Al-Rased precizat că raidurile au vizat și uzina de purificare a apei din apropierea localității Kharab al-Shahm din zona rurală de vest a Daraa, adăugând că zona găzduiește o fabrică de producție a drogurilor.

 

Guvernul sirian nu a comentat raidurile iordaniene

 

Ultimele raiduri au loc la doar două zile după ce ministrul iordanian de externe Ayman Safadi a amenințat că țara sa va lansa o operație militară împotriva miliției regimului sirian, Bashar al-Assad, în cazul în care acesta nu își îndeplinește angajamentele de stopare a fluxului de droguri către țările din regiune.

Al-Safadi a declarat sâmbătă că "mulți oameni au suferit consecințele crizei siriene, inclusiv Iordania, și vor fi dornici să facă tot ce este necesar pentru a atenua orice amenințare la adresa securității Iordaniei".

Duminică, odată cu anunțul reprimirii Siriei în Liga Arabă, a fost format un comitet ministerial pentru a continua "dialogul direct cu guvernul de la Damasc pentru a ajunge la o soluție cuprinzătoare la criza siriană și la repercusiunile acesteia, cum ar fi crizele refugiaților, terorismului și contrabandei de droguri, traficul cu stupefiante devenind una dintre cele mai mari surse de îngrijorare pentru țările din Golf, care au devenit o piață majoră pentru pastilele Captagon fabricate în principal în Siria".

După 10 ani de război, Siria s-a transformat într-un stat de droguri datorită Captagonului, care a devenit cel mai mare produs de export al Damascului, în comparație cu toate tipurile de exporturi legale. Siria furnizează 80% din cantitatea mondială de Captagon, potrivit agențiilor de securitate și informații, un comerț echivalent cu de trei ori bugetul Siriei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel