Iohannis vrea un forum economic Europa - SUA la București

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis  aflat într-o vizită la Varșovia , a declarat că va organiza în România un forum economic la care să participe partenerii americani și state importante din Europa.

Klaus Iohannis se află joi și vineri  într-o vizită  la Varșovia unde participă la sesiunea prezidențială din cadrul conferinței „B9 înainte de Summitul NATO de la Bruxelles din 2018". 

Iată principalele declarații:

"Aș sublinia că întâlnirea bilaterală are loc într-un context foarte important, serbăm 100 de ani pentru statele și națiunile noastre. Sunt foarte bucuros că vom merge să inaugurăm o expoziție dedicată acestor evenimente.  Relațiile nu sunt extraordinar de bune doar acum recent, ci de foarte multă vreme. 

Nu am avut de subliniat niciun aspect discutabil, ci doar lucrurile bune. Sunt foarte mulțumit că avem militarii polonezi în România, cum înțeleg că și militarii noștri sunt foarte bine primiți în Polonia. 

Temele sunt de securitate. Mâine ne întâlnim și cu ceilalți șefi de stat și o să discutăm în pregătirea summit-ului NATO. 

Interesul nostru comun este securitatea pe flancul estic, toată lumea știe amenințările, vecinătatea. 

O chestiune importantă este ”apărarea începe de acasă”, iar împărțirea sarcinilor trebuie să meargă inclusiv până la împărțirea sarcinilor financiare și România a reușit acest lucru, vedem în practică că mari programe de înzestrare au putut fi demarate, fiind benefice întregii structuri NATO. 

Summitul NATO trebuie să reconfirme unitatea și solidaritatea aliaților. 

”Inițiativa celor Trei Mări” și summitul pe care-l organizăm la București a fost un punct important al discuțiilor noastre. Ambiția mea este că avem un summit care duce spre rezultate palpabile, concrete. 

După reușita întâlnirii de anul trecut, de la Varșovia, vrem să facem următorul pas, intenționăm să avem, un format de tip economic, dorim să implicăm efectiv investitorii într-un format de tip forum economic. Vor genera o nouă dinamică, este important să nu rămână un format simplu, regional. Contăm pe partea americană, vom avea o reprezentare din partea SUA pe măsură. Vom avea o participare europeană foarte bună. 

Am discutat despre vecinii noștri, despre situația din Ucraina și Moldova. 

Vreau să subliniez încă o dată relația bilaterală extraordinar de bună. Sunt convins că vom reuși să întărim relația" 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel