Iohannis - Ursula von der Leyen, la Palatul Cotroceni. Discuţiile au vizat priorităţile europene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află în aceste zile la Bucureşti pentru a participa la Congresul Partidului Popularilor Europeni. Ea este candidatul unic pentru a conduce lista Popularilor Europeni la alegerile din iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia Executivului comunitar.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, iar discuţiile au vizat priorităţile europene, cu referire la alegerile europarlamentare, subliniindu-se că este esenţială menţinerea unităţii şi solidarităţii pentru viitoarea arhitectură instituţională.

"M-am bucurat să mă întâlnesc la Palatul Cotroceni cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Am avut discuţii aprofundate pe cele mai importante subiecte europene, cu accent pe alegerile europarlamentare din 2024. Am convenit că menţinerea unităţii şi solidarităţii noastre pentru viitoarea arhitectură instituţională este cheia", a precizat şeful statului, pe platforma X

 

Ciucă: Miza europarlamentarelor va fi păstrarea forţelor pro-europene într-o poziţie fruntaşă

Nicolae Ciucă și Roberta Metsola / Nicolae Ciucă, Facebook

În Europa a crescut un val de politicieni și formațiuni extremiste, cu un discurs anti-european, subliniază Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă.

Președintele Senatului a avut miercuri o întrevedere cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, concluzia întâlnirii fiind că miza alegerilor europarlamentare din iunie o reprezintă păstrarea forţelor pro-europene într-o poziţie fruntaşă, astfel încât proiectele europene să fie continuate, iar populismul şi extremismul în Europa să fie combătute.

"Am avut o întâlnire foarte bună, cu aspecte legate de modul în care vor fi organizate şi desfăşurate alegerile europarlamentare. Am discutat despre strategia de campanie şi planul electoral al PNL şi implicit al PPE. Desigur, de pe acum se calculează care va fi numărul de locuri în Parlamentul European al fiecărei familii politice, pentru a se putea crea o majoritate care să ducă mai departe proiectele europene, să păstreze valorile democraţiei europene şi să venim cu acele narative prin care să putem să combatem tot ceea ce înseamnă populismul şi extremismul în Europa", a afirmat, Ciucă, la Senat, după întâlnirea cu Roberta Metsola.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, preşedintele Senatului a menţionat că, în ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni şi formaţiuni extremiste, cu un discurs antieuropean.

"M-am revăzut astăzi, la Bucureşti, cu Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, care participă la Congresul PPE. Ideea principală a discuţiei a fost strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Ca populari europeni, credem că aceasta va fi cea mai bună evaluare a modului în care instituţiile europene abordează problemele curente. În ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni şi formaţiuni extremiste, cu un discurs antieuropean. Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziţie fruntaşă a forţelor pro-europene. Doar aşa, noul Parlament European şi viitoarea Comisie pot continua să ia măsuri bazate pe valorile pe care este construită UE. Am discutat şi despre fenomenul îngrijorător al răspândirii dezinformărilor şi manipulărilor pe reţelele sociale. Concluzia noastră este că le putem combate arătând cetăţenilor beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană şi soluţiile pentru depăşirea provocărilor economice din prezent", a precizat Ciucă, pe pagina de socializare.

Preşedinta Parlamentului European se află la Bucureşti pentru a participa la Congresul PPE.

Miercuri şi joi, peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, se reunesc în congres la Bucureşti.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel