Iohannis: Rezerviștii, esențiali pentru încurajarea tinerilor să urmeze o carieră militară

Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

România sărbătorește Ziua Rezervistului Militar, prilej cu care președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj către cei care „și-au pus întreaga activitate în slujva servicii Patriei,îndeplinind sarcinile specifice serviciului militar la cele mai înalte standarde de profesionalism”.

Ziua Rezervistului Militar a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr. 467 din 12 mai 2010. Prin această hotărâre instituţiile publice din cadrul sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot sprijini, in condiţiile legii, manifestările prilejuite de acest eveniment. 

Președintele României precizează că cei care au servit în Armată le pot insufla valori și principii sănătoase de viață tinerilor care doresc să urmeze o carieră militară.

Klaus Iohannis le-a mai mulțumit rezerviștilor, în cadrul unui comunicat de presă,  pentru sacrificiul și devotamentul de care au dat dovată.

Redăm integral mesajul președintelui, în comunicatul Administrației Prezidențiale, emis către DefenseRomania, cu ocazia Zilei Rezervistului Militar:

„Prin competență, spirit de sacrificiu și loialitate, ați contribuit la prestigiul instituțiilor publice cu atribuții și responsabilități în domeniul securității și apărării țării.

Vă bucurați în continuare de o admirație publică considerabilă și, tocmai de aceea, sunteți esențiali pentru a încuraja, din postura în care vă aflați acum, tinerele generații să se alăture instituțiilor din sistemul național de securitate. Doar cei care au trăit deja ca militari activi pot reda cu fidelitate tinerilor care doresc să îmbrățișeze cariera de militar modul în care, alături de camarazii lor, vor experimenta un nivel unic de provocare și dezvoltare personală.

În același timp, servindu-le drept model, le puteți insufla valori și principii sănătoase de viață, precum încredere, respect, devotament, demnitate, onoare, disciplină, profesionalism și solidaritate.

Vă felicit pentru schimbările pozitive pe care le-ați făcut acolo unde v-ați desfășurat activitatea și vă mulțumesc pentru că, în ciuda rigorilor și încercărilor inerente serviciului militar, nu ați ezitat să faceți sacrificii și să rămâneți în slujba țării, promovând valorile naționale și tradițiile militare.

Vă doresc multă sănătate, bucurii și împliniri alături de familii!”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel