Iohannis - Nahyan, întâlnire: Unul dintre cei mai importanţi parteneri

Emiratele Arabe Unite rămân unul dintre cei mai importanţi parteneri din regiune, a arătat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul discuţiilor avute cu prilejul primirii şeicului Hamdan bin Zayed Al Nahyan, conducătorul regiunii Al-Dhafra a Abu Dhabi, aflat într-o vizită oficială în România, conform unui comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a salutat această vizită, care reprezintă un nou pas important spre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale, pornind de la tradiţia existentă de cooperare excelentă dintre cele două state, care în ultima perioadă a înregistrat o dinamizare deosebită a contactelor bilaterale şi a subliniat că Emiratele Arabe Unite rămân unul dintre cei mai importanţi parteneri din regiune, precum şi cel mai activ partener economic al ţării noastre în zona Golfului, România menţinându-şi interesul pentru dezvoltarea unui parteneriat solid în domeniile de interes comun, menţionează sursa citată.

În acest sens, preşedintele Iohannis a evocat extinderea cooperării dintre România şi Emiratele Arabe Unite, rezultată în urma desfăşurării primei reuniuni a Comitetului Mixt de cooperare bilateral, care a avut loc în aprilie 2018 la Bucureşti, alături de un Forum de Afaceri româno-emiratez, şi a subliniat importanţa punerii rapide în practică a aspectelor convenite cu acel prilej, a informat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele a pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale şi creşterea nivelului investiţiilor emirateze în România şi a arătat interesul ţării noastre pentru o colaborare mai strânsă cu Emiratele Arabe Unite în domeniul energiei.

Klaus Iohannis a mulţumit, cu acest prilej, pentru eforturile autorităţilor din Emiratele Arabe Unite de a integra comunitatea tot mai numeroasă de români care sunt stabiliţi, lucrează şi care contribuie în mod substanţial la dezvoltarea societăţii emirateze. Totodată, şeful statului român a subliniat importanţa aprofundării relaţiilor bilaterale în domeniul cultural şi al educaţiei, pornind de la oferta educaţională a universităţilor româneşti.

Caracter strategic

Şeicul Hamdan bin Zayed Al Nahyan a mulţumit preşedintelui pentru sprijinul său în dezvoltarea colaborării în toate domeniile cu România, relaţia cu ţara noastră, o ţară prietenă pentru Emiratele Arabe Unite, având caracter strategic. Înaltul oficial emiratez a subliniat, în acest sens, dorinţa ţării sale de a pune accentul în special pe dezvoltarea domeniului economic, cu beneficii reciproce pentru ambele părţi şi a menţionat interesul Emiratelor Arabe Unite, inclusiv la cel mai înalt nivel, de a creşte investiţiile emirateze în România. Oaspetele a arătat, de asemenea, că ţara sa este interesată şi de intensificarea cooperării cu România în domeniul protecţiei mediului şi a exprimat aprecierea deosebită pentru comunitatea de români din Emiratele Arabe Unite.

Cei doi oficiali au fost de acord că există necesitatea unui dialog politic mai strâns, inclusiv pe plan internaţional, în vederea gestionării mai eficiente a provocărilor regionale de securitate. În acest sens, în cadrul discuţiilor, a avut loc un schimb de opinii cu privire la o serie de dosare regionale complexe, cum ar fi situaţia din Siria şi Yemen, a menţionat sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel