Iohannis: La doar câțiva kilometri ucrainenii sunt în tranșee și depind de ajutorul Europei. Ne reasigurăm cetățenii că sunt protejați

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Militari ucraineni / Sursa Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Militari ucraineni / Sursa Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Președintele român Klaus Iohannis a făcut un apel pentru ca Europa să sprijine Ucraina în contextul războiului de agresiune declanșat de Rusia.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Congresului PPE organizat de PNL la București. PPE e cel mai mare grup parlamentar din Uniunea Europeană.

Klaus Iohannis a subliniat importanța ca Europa să nu ezite în sprijinirea Ucrainei.

„La doar câteva sute de kilometri distanță vecinii noștri își dau viața pentru a-și proteja familiile și țara de invadatorii care comit atrocități inimaginabile”, amintește Klaus Iohannis.

Ucrainenii sunt în tranșee și depind de ajutorul nostru. Trebuie să fim neobosiți în eforturile noastre în a le oferi întregul sprijin de care au nevoie. Pentru noi nu e vorba doar de suveranitatea unei națiuni ci de viețile unor oameni forțați să lupte într-un conflict pe care nu l-au început. Avem responsabilitatea de a-i asigura pe cetățenii noștri că sunt protejați.

Doar într -un climat de securitate se pot dezvolta economiile noastre iar cetățenii noștri să ducă o viață mai bună”, a precizat Iohannis.

Președintele României a amintit că „Europa e un continent al păcii”

„Trebuie să reamintim oamenilor că noi toți beneficiem de pe urma garanțiilor de securitate și că există o complementaritate între UE și NATO care asigură securitatea națiunilor noastre. UE și NATO nu au fost și nici nu sunt într-o competiție”, mai punctează Iohannis.

„Republica Moldova, Ucraina și Georgia sunt o parte integrantă a UE iar viitorul lor este în interiorul Uniunii Europene, așa cum e cazul și pentru viitorul statelor din Balcanii de Vest”, a mai adăugat președintele României vorbind de importanța extinderii UE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel