Iohannis: Este bine să existe o condiționare referitoare la respectarea statului de drept

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a răspuns unei întrebări puse de DefenseRomania privind amenințările Ungariei cu blocarea Planului de Redresare, în valoare de 750 de miliarde de euro și la propunerea Olandei de a trece acest Plan prin acorduri interguvernamentale care ar fi putut lăsa Ungaria în afară. 

"S-a găsit astăzi un pas important pentru aprobarea acestui buget, de reziliență și redresare și buget multianual. Cel ce s-a găsit astăzi este o înțelegere într-o negociere trilaterală între reprezentanți ai Parlamentului, reprezentanții Consiliului Uniunii și Președinția rotativă. După această înțelegere este nevoie alți doi pași: ca acest plan să fie aprobat, în unanimitate, în Consiliul Uniunii Europene și, ulterior, să fie aprobat cu o majoritate în plenul Parlamentului European. Mai avem pași importanți de făcut până când avem acest buget, votat, aprobat.

 

Suntem în al 12-lea ceas

 

În ceea ce privește planul propus de Olanda este doar o chestiune care s-a vehiculat în discuții informale. Nu a ajuns niciodată la dezbatere o alternativă la procedurile pe care le avem în Uniunea Europeană.În jurul condiționării legate de respectarea statului de drept au fost discuții complicate la vremea respectivă. Eu cred că toată lumea își dă seama că suntem și la capitolul buget european în ceasul al 12-lea și acest pas dificil care a fost făcut trebuie consolidat și de următorii doi pași. Părerea României este că e bine să existe o condiționare referitoare la respectarea statului de drept și este bine să se facă repede pași hotărâți pentru aprobarea acestui buget", a declarat președintele Iohannis.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel