Iohannis după incendiul de la Institutul Matei Balș: ”Situația se repetă cumva”

Eduard Pascu / 29 ian 2021 / 13:34

Președintele Klaus Iohannis a felicitat forțele de intervenție după incendiul de la Institutul Matei Balș și a anunțat că a cerut Ministerului Sănătății un proiect de reformă a sistemului sanitar din România. 

„A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute forțele de intervenție au intervenit, au stins focul, au mutat pacienții la alte spitale. Însă, din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției, aici la acest incendiu groaznic”, a transmis președintele Iohannis.

„Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut nu demult o tragedia la Piatra Neamț, avem acum, aici, la Balș, această tragedie. Au fost incendii mai mici la alte spitale și, cu siguranță, motivele sunt diverse. Ele sunt anchetate și anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați. Însă, după părerea mea, problema este mult mai amplă. Aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România”, a continuat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy