Iohannis, după declarațiile ministrului Dîncu: Doar Ucraina decide când și cum negociază cu Rusia. Unii demnitari ar trebui să citească revista presei

Darius Muresan |
Data publicării:
Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale. Sursă foto: Vasile Dîncu @OfficialFacebook
Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale. Sursă foto: Vasile Dîncu @OfficialFacebook

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că doar Ucraina va decide "când, cum şi ce negociază" în contextul războiului, arătând că aceasta este poziţia oficială a României şi a UE, iar unii politicieni de la noi trebuie să "citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii".

"Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când, cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în declaraţia comună cu omologul georgian, Salome Zourabichvili.

Şeful statului a fost întrebat în legătură cu declaraţiile recente ale ministrului Apărării, Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

"Războiul va mai continua, (...) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (...) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (...) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică", a declarat Dîncu, la Prima TV.

Potrivit acestuia, Rusia are resurse să prelungească războiul. "Ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat, negocierea tot ar face mai mult bine decât ceea ce se întâmplă acum, distrugerea de vieţi omeneşti, de bunuri", a explicat Dîncu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel