Iohannis, discuție cu Zelenski: România a sprijinit puternic Ucraina încă din prima zi a războiului pdeclanșat de Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, alături de președintele român Klaus Iohannis, în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European. Foto: Administrația Prezidențială a României
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, alături de președintele român Klaus Iohannis, în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European. Foto: Administrația Prezidențială a României

Președintele României Klaus Iohannis a avut o întrevedere, alături de mai mulți lideri europeni, cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierii Suediei, Ulf Kristersson, Spaniei, Pedro Sanchez, Poloniei, Mateusz Morawiecki, Italiei, Giorgia Meloni, şi Olandei, Mark Rutte, s-au întâlnit, joi, în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Prezenţa preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski astăzi, la reuniunea Consiliului European, este un semn al angajamentului şi sprijinului puternic european pentru Ucraina şi poporul său. Am reiterat sprijinul pe toate planurile, atât timp cât va fi nevoie", a scris preşedintele Iohannis, pe Twitter.

 

„România a sprijinit puternic Ucraina începând din prima zi a războiului declanșat de Rusia”

 

Ulterior, după întrevedere, Iohannis a anunțat că a discutat cu Zelenki și l-a asigurat că sprijinirea Ucrainei va continua. El a amintit că țara noastră a fost un puternic sprijin pentru Ucraina, încă din prima zi a invaziei brutale și neprovocate a Rusiei asupra Ucrainei.

„L-am asigurat pe Președintele Volodîmîr Zelenski, prezent astăzi la reuniunea Consiliului European, de toată susținerea noastră. România a sprijinit puternic Ucraina începând din prima zi a războiului declanșat de Rusia și va continua să ajute atât timp cât va fi nevoie. Uniunea Europeană rămâne unită și solidară cu poporul ucrainean!”, a transmis pe Facebook, președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţa, joi dimineaţa, că va reitera, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, sprijinul României pentru Ucraina, arătând că după plenul reuniunii vor exista întâlniri şi în format restrâns cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Şeful statului a menţionat că el va participa în primul grup care se va întâlni cu preşedintele Zelenski, împreună cu alţi lideri europeni. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel