Iohannis, discurs puternic: Rusia - stat agresor și revizionist amenință pacea planetei. România nu a fost niciodată în istorie mai protejată

Piloți americani și aeronave  F/A-18 Super Hornet, dislocate în România. Sursă foto: MApN
Piloți americani și aeronave F/A-18 Super Hornet, dislocate în România. Sursă foto: MApN

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a oferit un mesaj extrem de dur după atacul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

„În această dimineață Federația Rusă a ales calea reprobabilă și complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent și suveran”, amintește Iohannis.

„Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene (...)  Azi Federația Rusă a ales forța tancurilor .(..) Rusia este agresorul nu victima cum încearcă sa acrediteze Kremlinul (...) România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a Armatei ruse care pune în pericol nenumărate vieți omenești.

Președintele României a amintit că „în ultimele săptămâni Vestul a făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze iar România a fost puternic implicată în acest dialog.

„Niciodată nu e însă prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatica. Dragi romani, știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele noastre, dar vă asigur, niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale”, precizează președintele.

 

Discurs în forță a președintelui Iohannis. „România nu a fost niciodată mai bine protejată și nu va fi angrenată în război. Rusia amenință pacea întregii planete”

 

2. Klaus Ioha... (iohannis-klaus-klaus-iohannis_18508200.jpg)

Klaus Iohannis, în vizită la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, sursă foto: Administrația Prezidențială

 

Klaus Iohannis amintește că niciodată în istoria sa România nu a fost mai bine protejată, azi face parte din cea mai puternică alianță militară din lume și a lansat un atac la adresa regimului Putin, amintind că „ultimii revizioniști” vor să rescrie istoria și pun în pericol pacea lumii.

„România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile”. Statutul NATO și parteneriatul cu SUA sunt o umbrelă de securitate extrem de solidă, afirmă președintele.

„Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați” - Klaus Iohannis.

„România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreuna cu Guvernul, Parlamentul și aliații pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio forma afectate. (...) Rusia amenința pacea întregii planete”, mai precizează Iohannis.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel