Iohannis: Avem la graniţe un război ce părea de neconceput / Prezența trupelor aliate pe teritoriul țării noastre este dovada angajamentului pentru apărarea regiunii noastre

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că, în ciuda crizelor din ultimii ani care au culminat cu începerea războiului din Ucraina, economia este solidă, investiţiile au fost încurajate, iar securitatea cetăţenilor este asigurată, aceste lucruri fiind posibile datorită guvernării stabile.

"Dragi români, am trecut în ultimii ani prin crize grave, culminând cu începerea unui război la graniţele ţării noastre, un război care părea de neconceput pentru Europa acestor vremuri. Nu au fost deloc uşoare lunile de incertitudini şi de temeri despre cum ar putea să evolueze situaţia. Dar, chiar dacă aceste crize nu sunt încă încheiate, putem spune cu încredere că am reuşit să menţinem economia solidă, să încurajăm investiţiile, să asigurăm securitatea cetăţenilor noştri.

România este o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă. Apartenența noastră la Alianța Nord-Atlantică ne oferă cele mai solide garanții de securitate posibile, iar prezența trupelor aliate pe teritoriul țării noastre este dovada angajamentului pentru asigurarea stabilității și a apărării regiunii noastre.", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Rolul strategic pe care și-l asumă România în această zonă ne-a permis să sprijinim foarte consistent și Republica Moldova, nu doar prin ajutoare trimise în mod direct la Chișinău, ci și prin promovarea permanentă a aspirațiilor europene ale românilor de peste Prut, a mai declarat președintele.

El a subliniat că cel mai important sprijin al naţiunii sunt românii.

Cele mai mari izbânzi, în special obținerea Independenței și realizarea Marii Uniri, momente care ne-au definit modernitatea, au fost înfăptuite atunci când românii au lăsat deoparte diferențele, au pus mai presus de orice binele și viitorul statului și au fost uniți în jurul acelorași idealuri și aspirații.

Este responsabilitatea noastră (...) să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori.

Să păstrăm neclintit spiritul Marii Uniri şi al celor peste o sută de mii de români care, plini de emoţie, devotament şi curaj, au venit la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918, să îşi dea mâna ca între fraţi. Acelaşi spirit să ne călăuzească şi de acum înainte şi să transformăm împreună România în ţara pe care ne-o dorim! La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani, România!", a transmis preşedintele Iohannis. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel